Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Чи залишиться «Студосінь» у новому форматі? Студенти вдруге відфестивалили онлайн

Переможців привітає ректор на підсумковій Вченій раді та вручить нагороди, серед яких і фінансові призи

0 203

Чи залишиться «Студосінь» у новому форматі? Студенти вдруге відфестивалили онлайн

Із 23 по 26 листопада в УжНУ тривав студентський фестиваль «Студосінь». І якщо минулого року онлайн-формат заходу був альтернативою компенсувати втрачене, то цьогоріч виступи онлайн виглядали настільки органічно, що ми у Медіацентрі задумалися: невже фестиваль змінить свій формат назавжди? Дізналися не тільки про це, але й про переможців цьогорічної «Студосені» і зібрали для вас їхні виступи.

Як усе відбувалося?

Голова профкому студентів УжНУ Олександр Баран каже: «Цього року ми довго не мали кінцевого розуміння буде захід відбуватися онлайн чи очно через нестабільну ситуацію з ковідом. Тож коли визначилися з онлайн-форматом, учасники мали всього півтора тижні на підготовку відео. Одна з умов фестивалю – не залучати сторонніх, тому всі відео студенти знімали й монтували самотужки».

««Студосінь» – захід, який практично від початку і до кінця організовують студенти для студентів, – пояснює очільниця центру гуманітарно-виховної роботи, профорієнтації та працевлаштування УжНУ Марія Яцьків. – Університет зі свого боку забезпечує функціонування фестивалю, інформаційну підтримку, деякі призи та підрахунок голосів. Щодня після 16:00 на університетських сторінках у соцмережах ми викладали відеоролики, які студенти готували у 4 номінаціях: представлення, пісня, танець та оригінальний жанр. До обіду наступного дня члени журі оцінювали виступи студентів та надсилали нам результати. Максимально факультет міг заробити 50 балів в одній номінації. А також своїми вподобайками учасників оцінювали користувачі соцмереж і визначали приз глядацьких симпатій».

Чи залишиться фестиваль в онлайн-форматі?

«Насправді ми і не думали про те, щоб залишати повноцінний онлайн-формат на постійній основі, – коментує Марія Яцьків. – Все ж хочеться швидше вийти з карантину і повернутися до живих святкувань та заходів».

А Олександр Баран уточнює: «Ми обговорювали це з головами факультетських профкомів та студрад. Дійшли згоди, що коли фестиваль буде очним, то якісь елементи онлайну все одно залишимо, адже так у студентів є можливість проявити себе в тому, чого не можна показати у залі».

Ну то хто переміг?

Олександр Баран розповів, що деякі факультети подавали апеляції щодо результатів. Приміром, учасники питали, чому оцінки журі та оцінки глядачів не збігаються. Кожен випадок, зі слів Олександра, розглянули на зборах оргкомітету й обґрунтували з посиланнями на положення фестивалю. Всі апеляції відхилили.

У підсумку переможні місця розподілилися так:

А ось виступи переможців:

Факультет історії та міжнародних відносин. Оригінальний жанр.

Медичний факультет. Танцювальний жанр.

Філологічний факультет. Оригінальний жанр.

Факультет математики та цифрових технологій. Приз глядацьких симпатій.

Переможців привітає ректор на підсумковій Вченій раді та вручить нагороди, серед яких і фінансові призи.

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.