Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

День відкритих дверей: УжНУ готовий приймати нових студентів

Абітурієнти мали змогу дізнатися чимало корисної інформації про найбільший університет Закарпаття та особливості цьогорічного вступу

0 101
Навчальний рік у школах добігає кінця, одинадцятикласники готуються до початку вступної кампанії, складання національного мультипредметного тесту та визначаються з вишами.

Для того, аби потенційні студенти дізналися більше про найбільший університет Закарпаття, в УжНУ влаштували День відкритих дверей. Ситуація в країні внесла свої корективи, тому цьогоріч обрали онлайн-формат.

Володимир Смоланка
Володимир Смоланка

«Так, звичайно, є певні обмеження: ви не зможете побачити все, що ми б хотіли показати. Але я сподіваюся, що нам вдасться познайомити вас з УжНУ, зацікавити, аби вже восени зустрітися в навчальних корпусах. Я вірю, що війна закінчиться нашою перемогою і ми повернемося до звичайного життя та навчання в офлайн-режимі», – звернувся до випускників ректор вишу Володимир Смоланка.

Керівник університету розповів про інформаційний проєкт «Професії перемоги для абітурієнтів УжНУ», в якому декани факультетів інформують про навчання, волонтерство під час війни, а також наголошують на тому, чому спеціальності є запитаними, престижними, наскільки важливими вони є для нашої країни.

За словами Володимира Смоланки, Ужгородський національний університет входить до десятки найкращих вишів України, є одним із 12 найкращих за рейтингом ТОП-200 університетів.

«Друзі, ставши студентами нашого університету, ви станете частинкою дружного колективу вишу, який має тривалу історію, але головне – прекрасне сьогодення і велике майбутнє. Майбутнє, яке ми будуватимемо разом з вами після перемоги», – резюмував Володимир Смоланка.

Своєю чергою, проректор УжНУ з науково-педагогічної роботи Ігор Король розповів про історію закладу, 19 факультетів, Українсько-угорський навчально-науковий інститут, Навчально-науковий інститут хімії та екології, 114 кафедр, 34 науково-дослідні інститути, центри, лабораторії, бібліотеки, музеї, ботанічний сад, лабораторію космічних досліджень, студмістечко, спортивно-оздоровчий комплекс та інше.

«Студентське життя – це не просто навчання. Ми говоримо про УжНУ не стільки як про місце, де вчать теорії і практики майбутньої професії. Тут ви будете вивчати мови, працювати в бібліотеці, займатися спортом, відпочивати, розвивати свої soft skills, емоційний інтелект, розпочинати стартапи й закохуватися. Думаю, я тільки трішки привідкрив завісу цього боку університету.

А студентське дозвілля – мабуть, найцікавіше, що є в житті студента. Проте я не зможу якісно розповісти про це. Це ви зможете відчути, коли будете навчатися в УжНУ», – зауважив Ігор Король.

Проректор додав, що дізнатися про навчання, вступ і все, що цікавить, можна на офіційному сайті й сторінках вишу в соцмережах.

Про тонкощі цьогорічної вступної кампанії розповіла заступниця відповідального секретаря приймальної комісії УжНУ Іванна Стерчо. Зокрема, зосередила увагу на особливостях національного мультипредметного тесту, написанні мотиваційного листа, прийомі документів, кількості можливих заяв, пріоритетності, формах і термінах, обчисленні конкурсного балу.

Відтак керівництво вишу відповіло на питання, які цікавили учнів.

УжНУ чекає на нових студентів!

Вікторія Кенідра
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.