Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Доценти кафедри історії України взяли участь у міжнародній науковій конференції в Білорусі

УжНУ на форумі представляли Юрій Данилець і Василь Міщанин, які ознайомили присутніх з власними дослідженнями з проблематики репресій на Закарпатті

0 218
17–18 листопада у Мінську відбулася міжнародна наукова конференція «Масові репресії в СРСР в історичних дослідженнях і колективній пам’яті». Організаторами наукового форуму виступили Білоруський архів усної історії (Мінськ), Інститут славістики Польської Академії наук (Варшава), Польський інститут у Мінську, Летючий університет (Мінськ) та молодіжне громадське об’єднання «Історіка» (Вілейка).
Доценти кафедри історії України взяли участь у міжнародній науковій конференції в Білорусі
Учасники форуму

Наукова конференція такої проблематики проводилася в Білорусі 20 років тому. На запрошення оргкомітету у пленарних та секційних засіданнях цьогоріч узяло участь близько 40 дослідників із шести країн світу – Білорусі, Італії, Німеччини, Польщі, Росії та України.

УжНУ на форумі представляли кандидати історичних наук, доценти кафедри історії України – Юрій Данилець та Василь Міщанин. Ужгородські вчені ознайомили присутніх з власними дослідженнями з проблематики репресій проти духовенства Мукачівсько-Ужгородської православної єпархії в 1950–1960 рр. та репресій як механізму становлення радянської влади на Закарпатті в 1944 – на початку 1950-х рр. Особливий інтерес у білоруських колег викликали факти, що були почерпнуті з фондів відомчих архівів колишніх репресивно-каральних органів.

Під час роботи конференції наші дослідники налагодили контакти з польськими науковими установами, намітили можливі плани спільних проектів, форумів, конференцій, домовилися про обмін науковою літературою.

Крім дослідників з Ужгородського національного університету, свої доповіді на форумі представили також провідні українські вчені з Житомира, Києва, Луцька, Львова, Харкова.

Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.