Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Другий Літній університет в УжНУ для школярів міста пішов на канікули до наступного року

0 253

Другий Літній університет в УжНУ для школярів міста пішов на канікули до наступного року

Три тижні ознайомлення з найбільшим закладом вищої освіти, екскурсій Закарпаттям та цікавого відпочинку позаду для шістдесяти найуспішніших школярів Ужгорода, які стали учасниками Літнього університету.

Другий Літній університет в УжНУ для школярів міста пішов на канікули до наступного рокуДругий Літній університет в УжНУ для школярів міста пішов на канікули до наступного рокуТакий табір, улаштований Ужгородським національним університетом та Ужгородською міською радою, відбувся вже вдруге. 21 червня в ректораті урочисто закрили Літній університет – 2019, вручивши сертифікати його учасникам.

Ректор Володимир Смоланка у вітальному слові відзначив, що, коли переглянув програму, теж захотів долучитися до низки заходів, екскурсій, квестів, майстер-класів: «У вас була дуже насичена програма. Упевнений, що чимало з вас стануть студентами нашого вишу, адже, як ви побачили, життя тут дуже цікаве. Сподіваюся, теперішні дев’ятикласники повернуться до нас влітку 2020-го року. Бажаю всім зробити правильний вибір, а поки – продовжити гарний літній відпочинок».

Другий Літній університет в УжНУ для школярів міста пішов на канікули до наступного рокуПроректор із науково-навчальної роботи Ігор Король додав: «Три тижні проминули як день, тому що були дуже насиченими. Вітаю всіх учасників із завершенням Літнього університету!»

«Ужгородський національний — найкращий університет. І перед вами є складне відповідальне завдання — обрати факультет. Тому бажаю успіху в цьому. Дякую університету, наставникам, які супроводжували учнів», — зауважив заступник міського голови, доцент УжНУ Василь Гомонай.

Начальниця відділу шкіл та дошкільних закладів Жана Дудинець акцентувала: інформації про вступ багато, однак можливість побачити підрозділи на власні очі, дізнатися про особливості навчання, поспілкувавшись із викладачами, студентами, — набагато краще дозволяє зорієнтуватися у виборі фаху. До того ж літній університет допомагає восьми-, дев’ятикласникам, обрати профіль, за яким навчатимуться у старшій школі.

Другий Літній університет в УжНУ для школярів міста пішов на канікули до наступного рокуВиступили також заступники директорів із виховної роботи ужгородських шкіл № 3 і № 5, що були базами для Літнього університету, Олена Амосова та Іштван Баньоі відповідно. Останній навіть запропонував ідею організації зимового університету.

Відтак юнакам і дівчатам вручили сертифікати про участь у таборі, а також відзначили призерів конкурсів. Найкращі фотографії під час екскурсій зробили Анастасія Данюк, Валерія Попович, Віолетта Прокопчук, Костянтин Чуєв і Костянтин Чіка. Також нагородили команди, які стали першими в квесті.

Учасники переглянули й фотопрезентацію, із усмішками згадавши, як минули три тижні навчання й відпочинку.

Олександр Стегура
Олександр Стегура

Учень Ужгородської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 12 Олександр Стегура зізнається: виокремити окремий день чи екскурсію не вдається, бо все було чудово. Хлопець завершив 10-й клас, є призером різних конкурсів із інформатики, тож із фахом уже визначився — буде IT-спеціалістом.

Символічна зустріч школярів з магістрантами
Символічна зустріч школярів з магістрантами

Після урочистої частини молодь мала фінальну подорож у контексті Літнього університету — на базу «Скалка», де традиційно відпочивають студенти.

При виході з ректорату юнаки й дівчата символічно зустріли випускників-магістрів, котрі чекали на вручення документів про освіту. Колись і ці школярі стануть дипломованими фахівцями. А Літній університет в УжНУ допоможе зробити правильний вибір!

Ольга Брайлян,
фото авторки та Віталія Завадяка,
відео Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.