Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Знайомство з УжНУ учасники Літнього університету завершили спілкуванням на ФСН та фізичному факультеті

Учні діагностували психологічні стани, дізнавалися про таємниці політичного життя, проблеми комунікації, кібератаки та кібербезпеку

0 284
Увечері 20 червня слухачі Літнього університету уже могли запевнити, що побували в різних куточках УжНУ, адже саме цього дня відбулося останнє знайомство з факультетами. Протягом насиченого дня перша група школярів вчилася релаксувати, дізнавалася про політичне життя України, психологічні прийоми та секрети фізики.
На ФСНі
На ФСНі
Юрій Остапець
Юрій Остапець

Ранок учні розпочали разом з факультетом суспільних наук. Декан Юрій Остапець розповів про очолюваний ним підрозділ, переваги навчання в Україні і відзначив: «Немає поганих спеціальностей, головне – потрібно мати бажання та покликання до чогось».

Марія Кухта та Володимир Гиря
Марія Кухта та Володимир Гиря

Відтак заступник декана з виховної роботи Володимир Гиря знайомив школярів з факультетом очима студента. «У нас є ціла низка заходів, спрямованих на те, аби студенти займалися чимось цікавим. Головна мета – через десять років хочеться знати, що наші випускники пам’ятають не тільки навчання, а й цікаве дозвілля», – зауважив Володимир Іванович.

Знайомство з УжНУ учасники Літнього університету завершили спілкуванням на ФСН та фізичному факультетіДоцент кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи Марія Кухта спочатку обговорювала з присутніми важливість власне педагогіки, яку вивчають не тільки на ФСН. Далі пригадували синоніми до слова «Спілкування», з’ясовували, чи виникав дискомфорт під час комунікації, і дискутували на тему: «Чи вміємо ми слухати?». Насамкінець, аби трохи відпочити, влаштували автотренінг релаксування.

Зацікавила учнів і вікторина про життя України, зокрема політичне, яке підготувала старший викладач кафедри політології і державного управління Марина Сорока. На тему «Я громадянин» активно поспілкувалися та закріпили обговорене грою «Дерево рішень», де кожна команда відзначала, яким повинен бути громадянин і що кожен з нас може зробити для держави.

Відтак не менш цікавим виявилося практичне заняття «Діагностування психологічних станів», яке провів доцент кафедри психології Костянтин Борщ. За кілька хвилин пройшли чимало цікавих тестів, які тримали увагу учнів, зокрема тест Люшера та Айзенка.

На фізфаку
На фізфаку
Олександр Чобаль
Олександр Чобаль

У другій частині дня учні завітали на фізичний факультет. Зустрів гостей доцент кафедри твердотільної електроніки та інформаційної безпеки Олександр Чобаль, який провів коротку, але цікаву екскурсію. Далі Олександр Ілліч розповідав про кібератаки та кібербезпеку, обговорив з присутніми підготовку фахівців, яка, як відзначив доцент, залежить від тих, хто готує, матеріально-технічної бази та перспектив працевлаштування.

Також учні дізналися про різні датчики для фізичних лабораторних робіт, за допомогою яких виміряли температуру та вологість у приміщенні. Відвідали школярі навчальну лабораторію оптичних та електрофізичних досліджень та навчальну лабораторію технічного захисту, що викликало не менше зацікавлення та захоплення.

На завершення про Нобелівські премії, профорієнтаційні олімпіади, безкоштовну недільну школу підготовки до ЗНО розповів доцент кафедри теоретичної фізики Василь Рубіш. Переглянувши відеопрезентацію «Нова фізика: від темної матерії до гравітаційних хвиль», майбутні студенти від заступника декана Мирослава Карбованця дізналися про тонкощі кожної освітньої програми, яку пропонує фізичний факультет.

Вікторія Кенідра
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.