Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

З любов’ю в серці: філфак влаштував благодійний ярмарок

Упродовж заходу вдалося зібрати майже 8 тисяч гривень, що перетворяться на гостинці для малечі одного з дитбудинків області

0 325
Творити добрі діла, дарувати любов і щирість насправді легко і приємно. Тож наші студенти радо долучаються до найрізноманітніших благодійних акцій, які покликані допомагати діткам.

З любов’ю в серці: філфак влаштував благодійний ярмарокЗ любов’ю в серці: філфак влаштував благодійний ярмарокФілологічний факультет організував свято, важливе для кожного представника підрозділу. Формат відзначення вже є традиційним, адже чотири роки поспіль День філолога не обходиться без благодійного ярмарку добрих справ.

Цьогоріч 7 травня з самого ранку у фойє головного корпусу УжНУ кипіла робота. Юні філологині готувалися пригощати своїми смаколиками всіх присутніх, а хлопці допомагали створити приємну атмосферу за допомогою фотозони та музичного супроводу. Дівчата й справді доклали чимало зусиль, аби асортимент видався багатим, тож гості довго вагалися над вибором чогось особливого.

Олег Хававчак
Олег Хававчак

Офіційне відкриття розпочали зі слів заступника декана з виховної роботи Олега Хававчака: «Це символічна акція, результатами якої ми ділимося з вихованцями дитячих закладів. Усі зібрані кошти передамо в один із дитбудинків – щороку обираємо інший, аби дарувати радість різним діткам».

Щоб не затримувати час й наочно показати, як усе відбувається, Олег Анатолійович запропонував переглянути відео минулорічної поїздки.

Галина Шумицька
Галина Шумицька

Відтак до слова запросили деканесу, маму філологічної родини Галину Шумицьку: «Я дуже рада, що ми тут так дружно зібралися. Ключове слово сьогодні – ближче. Ми не можемо наблизитися одне до одного словами – ми можемо це зробити серцями. Але без реальних конкретних дій, учинків ми не наблизимося й серцями. Та енергія, яку зараз творимо, енергія любові, близькості, йде далі. Бачимо, що є дітки, які відчувають страх, тривогу, у котрих немає рідної людини, а ця наша енергія, яка трансформується, їх трішки підтримає. Від імені всіх тих діточок, які сьогодні потребують уваги, я низько вклоняюся всім, хто долучився до цього ярмарку».

Раїса Ізотова
Раїса Ізотова

На вітальних словах керівництва факультету офіційна частина не завершилася. Студентка І курсу словацького відділення Раїса Ізотова виконала емоційну, проникливу пісню «Любіть Україну», а другокурсниця цього ж відділення Ольга Ньорба стала зіркою дня, оскільки представила присутнім виставку своїх картин. Оля вирішила ще більше зацікавити студентів і викладачів, прямо на їхніх очах створивши ще один, без перебільшення, шедевр.

Ольга Ньорба пише картину
Ольга Ньорба пише картину

Ярмарок тривав до завершення пар, студенти ласували випічкою, купували власноруч створені Галиною Совбан та Ніною Шпиток прикраси й насолоджувалися мехенді, які майстерно малювала Соломія Кисіль.

Соломія Кисіль
Соломія Кисіль

«На жаль, минулого року я не змогла долучитися до акції, проте цьогоріч активно допомагала в різних аспектах підготовки. Я рада, що наші студенти не залишилися осторонь. Була приємно здивована, коли зранку побачила столи, заставлені не тільки десертами, які насправді вражали різноманітністю, а й піцою, млинцями, аби студенти не залишилися голодними. Зараз доволі складно стримувати емоції, я щиро сподіваюся, що ми будемо продовжувати цю традицію ще багато років, відчуватимемо задоволення від процесу і даруватимемо любов діткам. Це, як на мене, найголовніше!» – розповідає одна з організаторок цьогорічного свята, другокурсниця відділення журналістики Каріна Негря.

«Я в захваті від того, що ми це зробили! Емоцій ціла купа. Нетерпляче чекаю нашої подорожі до малечі», – щиро відгукується про захід третьокурсниця Марія Кондрич.
З любов’ю в серці: філфак влаштував благодійний ярмарок

P.S. За допомогою благодійного ярмарку вдалося зібрати майже 8 тисяч гривень, що перетворяться на гостинці для малечі одного з дитбудинків області.

Віка Кенідра,
фото авторки та Ольги Мочан,
відео Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.