Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Гелловін по-медійницьки, або Вечір талантів на відділенні журналістики

Вечорниці проти «нечисті» спільно організували юні медійники всіх курсів

0 157
Торік на відділенні журналістики започаткували нову традицію: 31 жовтня студенти й викладачі збираються разом, щоб вигнати «нечисть» з України, поспілкуватися у неформальній обстановці та продемонструвати свої таланти.

Гелловін по-медійницьки, або Вечір талантів на відділенні журналістикиЦього року захід спільно організували юні медійники всіх курсів за підтримки доцентки кафедри журналістики Наталії Толочко. Незмінні ведучі вечора – студенти-магістранти Артур Логойда та Єлизавета Адженілок. «Підготовка тривала у декілька етапів. Як ведуча, я відповідала за сценарій: написання підводок до виступів, комунікацію зі всіма учасниками щодо їхніх номерів, а також розробку сертифікатів, які студенти мали змогу виграти у конкурсі. Загалом у мене вже був досвід організації «Медіавечорниць» тому все минуло без проблем», – розповідає дівчина. «Ми об’єднали студентів і ще раз упевнилися в тому, які вони в нас талановиті. Було приємно проводити цей вечір і «запалювати» разом із ними», – додає Артур.

Гелловін по-медійницьки, або Вечір талантів на відділенні журналістикиПротягом заходу студенти демонстрували різноманітні таланти. Вразив усіх І курс, який підготував аж 6 номерів. Серед них три запальні танці, декілька мініатюр за мотивами серіалу «Венздей», імпровізація страхітливої історії, а завершили вечір піснею Софії Ротару «Одна калина» зі зміненим текстом. Спільно із залом першокурсники співали про «одну шпаргалку під вікном» та «один курсач до забуття».

Другий курс теж вирішив не відставати від молодших колег. Максим Галашко, Андрій Русин і Катерина Жеребак розповідали моторошні історії про студентські реалії. Крім цього, студенти підготували страхітливе відео, в якому взяв участь навіть комендант гуртожитку №4 Юрій Бобик. Юлія Філіп відтворила українськомовну версію пісні Лани Дель Рей «Video games», переклад якої зробила самостійно. Дівчина розповідає, що саме ця співачка надихає її творити. Відтак Сніжана Безкровна та Анастасія Джупіна виконали власну композицію про нещасливе кохання – «Рани». Крім цього, Анастасія разом із Максимом Галашком підготували незвичну атракцію – «Шазам». Студенти грали мелодію, а глядачі мали відгадати, що це за українська пісня. Найбільше правильних відповідей дала їх однокурсниця Софія Батечко й отримала від музикантів солодкий приз – «Студентську» шоколадку.

Гелловін по-медійницьки, або Вечір талантів на відділенні журналістикиПовторила свій минулорічний танцювальний дебют третьокурсниця Рушана Гасанова. Цього разу дівчина виступала під пісню японського гурту «XG». Її одногрупник Максим Пушкар підготував відео про осінь у стилі нуар.

Студент четвертого курсу Михайло Коштура написав моторошну легенду про філологічний факультет та чудовиськ, що чатують на студентів.

Окремим блоком у сценарії вечора було читання поезій. Ярослава Чемеренко, Валерія Малента і Дар’я Мишакова продекламували публіці власні чуттєві й проникливі вірші. Крім цього, Ярослава заспівала «Молитву за Україну».

Оскільки захід відбувся на Гелловін, організатори оголосили конкурс у трьох номінаціях: «Найкращий костюм», «Найкращий грим» та «Найкращий номер». Переможців визначали найгучнішими оплесками з глядацького залу. В учасників була можливість виграти надзвичайно цінний приз – сертифікат на +10 балів до модульної контрольної роботи з будь-якого предмету, засвідчений завідувачем кафедри журналістики Євгеном Соломіним.

У номінації «Найкращий костюм» велася запекла боротьба. Було дуже важко обрати єдиного переможця, тож нагороду вручили одразу чотирьом дівчатам: Анастасії Стегайло, Віталіні Павленко, Валерії Мельник та Вероніці Межуєвій.

Перемогу в конкурсі на найкращий грим розділили Валерія Малента та Олександра Бурбуцька. Саша зробила страхітливий макіяж не лише собі, а й своїм друзям.

Найкращий номер обрати було неможливо, адже всі вони були неймовірними. Тож глядачі одноголосо вирішили віддати перемогу в цій номінації першому курсові, який доклав надзвичайних зусиль і підготував багато різноманітних і цікавих виступів.

Наостанок усі студенти та викладачі отримали свої страхітливі передбачення на майбутнє.

Як відзначив декан філологічного факультету Юрій Бідзіля: «Вечір вийшов жахливо смішним». Студенти і викладачі вже нетерпляче чекають на повторення наступного року.

Анастасія Лабик,
фото Михайла Коштури
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.