Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Професор Хасрад Арджумент: «Пам’ятайте, що Україна нині – це пріоритет для всіх»

Як правильно писати заявки на отримання дослідницьких ґрантів, дізнавалися на юрфаку УжНУ від науковця з Монреалю

0 210
16 вересня на юридичному факультеті УжНУ відбулася лекція про особливості й методологію наукових досліджень та здобуття дослідницьких ґрантів. Спікером заходу став Хасрад Арджуменд – професор (President & CEO, The Grassroots Institute) з канадського Монреалю. За його плечима 28-річний досвід досліджень, викладання, організаційного менеджменту, а також заняття міждисциплінарними сферами політики, як-от навколишнє середовище, природні ресурси, управління, розвиток та дослідження корінних народів. Науковець завітав на юридичний факультет УжНУ, щоб поділитися досвідом зі студентами й викладачами.
Марія Менджул та Хасрад Арджуменд
Марія Менджул та Хасрад Арджуменд
Хасрад Арджуменд
Хасрад Арджуменд

«Наш шановний гість звернувся до нас сам. У контексті підтримки України, у зв’язку з війною, готовий був приїхати й прочитати для студентів та викладачів лекцію, яка б зацікавила. Надав перелік тем. Ми порадилися з деканом факультету Ярославом Лазуром й обрали проблематику написання дослідницьких проєктів, оскільки це нині дуже актуально», – розповідає організаторка зустрічі, заступниця декана юридичного факультету з наукової роботи, професорка Марія Менджул.

Оскільки професор Хасрад Арджуменд говорить англійською мовою,  перекладати запросили студентку факультету міжнародних економічних відносин Юлію-Марію Цоклан, яка допомогла аудиторії краще зрозуміти основні повідомлення.

На лекції було представлено дуже багато інформації про методологічні підходи до написання заявок на ґрантові дослідження. Професор чітко описав основні пункти й надав приклади таких заявок. Відзначив, що найперше – це обличчя й зовнішній вигляд, а вже потім сама заявка.

У документі обов’язково потрібно прописати мету дослідження та його важливість, а також надати докладний кошторис, щоб організація, яка виділяє ґрантові кошти, чітко розуміла, яка сума потрібна. Також варто поінформувати про ваші попередні дослідження (до 5), щоб показати свій бекґраунд у науковій діяльності. Ну, й не забути про те, що заявка має бути змістовною й цікавою для людини, яка буде її читати. Варто зачепити першими абзацами.

Професор Хасрад Арджумент: «Пам’ятайте, що Україна нині – це пріоритет для всіх»«Українці мають тепер багато пропозицій на отримання ґрантів за кордоном – у Європі та Америці – від різних наукових інститутів та організацій. Пам’ятайте, що Україна нині – це  пріоритет для всіх», – наголосив професор Арджумент.

Анастасія Лабик,
студентка відділення журналістики УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.