Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Кейси від бізнесу, стартапи, власні проекти та інші реальні можливості для студентів-інноваторів допоможуть запустити в УжНУ

Представники мережі академічних бізнес-інкубаторів YEP Андрій Заікін та Роман Ромащенко розповіли нашій молоді про можливості й перспективи, які відкриває молодіжне підприємництво, та сам конкурс

0 556
Минулого тижня УжНУ приймав естафету в рамках усеукраїнського туру вишами: студентський конкурс бізнес-кейсів та інноваційних проектів «Батл ВНЗ», що відбудеться в 23 листопада в межах програми Міжнародного форуму «INNOVATION MARKET» (МФІМ), презентувала команда співорганізаторів з Києва.
Кейси від бізнесу, стартапи, власні проекти та інші реальні можливості для студентів-інноваторів допоможуть запустити в УжНУ
Андрій Заікін

Представники мережі академічних бізнес-інкубаторів YEP (Youth Entrepreneurial Partnership – Молодіжне підприємницьке партнерство) – засновник Андрій Заікін та інкубатор-менеджер Роман Ромащенко –розповіли присутнім про можливості й перспективи, які відкриває молодіжне підприємництво, та сам конкурс.

Індивідуальні проекти чи командні, запропоновані вирішення кейсів від бізнесу чи інноваційній підходи у цих пропозиціях будуть оцінені на реальному «батлі» команд університетів, що проходитиме на стилізованому боксерському рингу. На переможців чекатимуть призи й грошові нагороди. Але найголовніше – це реалізація проектів протягом 2017–2018 рр. та безпосередня підтримка інвесторів (провідних українських та міжнародних компаній – CISCO, Vodafon, IT Ukraine, VISEO, 5 PL, DATAGROUP інших).

Взагалі, Міжнародний форум «INNOVATION MARKET» цього року – місце зустрічі новаторів, винахідників, виробників провідних інноваційних технологій, авторів Startup-проектів з представниками підприємств – потенційних споживачів, зацікавлених у технологічному оновленні виробничих процесів, акселераторами інвестиційних проектів, експертами в різних галузях економіки, консультантами у сфері захисту інтелектуальної власності, представниками авторитетних інвестиційно-фінансових установ України та Китаю, з політичними лідерами України.

Кейси від бізнесу, стартапи, власні проекти та інші реальні можливості для студентів-інноваторів допоможуть запустити в УжНУ
Роман Ромащенко

Про унікальні можливості для наших студентів – учасників стартап-команд, молодих науковців, – наголосив і проректор з наукової роботи професор Ігор Студеняк. Він відзначив той вагомий доробок, що вже має університет в напрямку реалізації щорічних конкурсів інноваційних ідей «Стартап УжНУ», і проектів команд-переможців, для яких відкриваються можливості спробувати себе й на національному чи міжнародному рівнях, долучитися до спільноти однодумців з інших вишів.

Кейси від бізнесу, стартапи, власні проекти та інші реальні можливості для студентів-інноваторів допоможуть запустити в УжНУ
Учасники презентації

Мотиваційними виступами під час презентації стали озвучені для молоді виклики й можливості від представників бізнесу. Присутнім на заході були директор Агенції регіонального розвитку Закарпатської області, виконавчий директор Асоціації бізнесу Закарпаття Віталій Попович. Перед студентами виступили його заступник Валентин Волошин, власник і засновник «W.P.E.S. LTD Виробництво ЕВРО EPAL піддонів» Мирослав Кошун, які окреслили реальні завдання для присутніх, що можуть бути підтримані й реалізовані в нашій області, і можуть стати їх першими й успішними проектами.

Під час презентації модератор заходу, директор Центру кар’єри УжНУ і координаторка академічного бізнес-інкубатора YEP в Ужгородському університеті Тетяна Бутурлакіна оголосила приємну новину: наш університет долучився до національної мережі академічних бізнес-інкубаторів YEP, і нині стартує перша інкубаційна програма для резидентів інкубатора, якими стали як члени стартап-команд, так і індивідуальні учасники. Тож усі озвучені завдання й виклики для студентів, можливості щодо реалізації кейсів та індивідуальних проектів від бізнесу будуть забезпечені професійним менторським супроводом, навчанням необхідним навичкам, підтримкою від бізнесу.

«За період студентського життя і навчання в університеті у вас є можливість безболісно, не втрачаючи нічого, спробувати себе в реалізації власних бізнес-ідей, здобути безцінний досвід, навички, знання і контакти. І навіть у разі невдачі ви не втрачаєте, а лише отримуєте «жирний» плюс у вашому резюме. Оскільки саме на «фейли» (невдачі) звертають увагу інвестори, коли оцінюють стартапи і їх команди. Саме це стає вашою найціннішою конкурентною перевагою. А інкубатор допоможе згенерувати й вивести ваш проект до старту», – зауважила пані Тетяна.

Кейси від бізнесу, стартапи, власні проекти та інші реальні можливості для студентів-інноваторів допоможуть запустити в УжНУДолучайтеся до стартап-спільноти академічного бізнес-інкубатора YEP в УжНУ, звертайтеся із власними інноваційними бізнес-ідеями й отримуйте менторську підтримку, набирайтеся нових навичок.

Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.