Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Майбутні дипломати УжНУ пізнавали професійні секрети у Генконсульстві Угорщини в Ужгороді

Молодь мала змогу ознайомитися з основами майбутнього фаху від першого заступника генконсула в Ужгороді Ласла Куті

0 140

Майбутні дипломати УжНУ пізнавали професійні секрети у Генконсульстві Угорщини в Ужгороді

Днями студенти факультету міжнародних економічних відносин відвідали Генеральне консульство Угорщини в обласному центрі Закарпаття.

Молодь мала змогу ознайомитися з основами консульської роботи, про яку розповів перший заступник генконсула в Ужгороді Ласло Куті. Провідною темою його виступу були домінантні положення консульської роботи, історія консульських зв’язків та статусу консула.

Майбутні дипломати УжНУ пізнавали професійні секрети у Генконсульстві Угорщини в УжгородіПан Куті зауважив: «Консул – це дипломатичний представник своєї країни в інших державах, покликаний підтримувати та обслуговувати у певних питаннях громадян власної країни». Ця посада, що передбачає привілеї та імунітети, буває, викликає заздрощі у інших. Оскільки консули фактично не несуть відповідальності за свої дії, окрім певних винятків, суспільна думка інколи називає їх кастою недоторканих. Насправді консул передусім є правником, тому повага до законів і норм є невід’ємною складовою цієї професії .

Відтак слово мала керівниця Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Гара Каталін, яка розповіла про систему дипломатичного права та форми роботи конкретної консульської місії. Студентів ознайомили з плануванням і внутрішнім устроєм будівлі консульського представництва.

Генеральне консульство в Ужгороді складається з трьох основних частин: приміщення для протокольних подій, резиденції генерального консула та адміністративного приміщення, в якому реалізується провідне завдання установи. У Генконсульстві працює понад 50 співробітників. Головним завданням установи є представлення інтересів угорських громадян.

Після продуктивної лекції студентам зробили невеличку екскурсію територією та дали можливість побачити наживо процес прийому документів, обробки даних та видачі документів.

Тож студенти-міжнародники зробили черговий крок у вивченні курсу «Дипломатична і консульська служба», що викладає дипломат, юрист, завідувач кафедри міжнародної політикиУжНУ Ален Панов. Такий формат є складовою програми, що поєднує в собі теоретичне завдання з практичною складовою й реалізується Закарпатським осередком Спілки дипломатів України та кафедрою міжнародної політики факультету міжнародних економічних відносин.

За інформацією кафедри міжнародних відносин УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.