Чому варто обрати цю спеціальність?
Деканеса факультету Наталія Габчак каже: «Ресторанне господарство – надзвичайно цікава сфера. Тут чекають комунікабельних і творчих людей. Ми адаптували навчальні плани до міжнародних освітніх програм. Ми даємо студентам можливість поглибленої практичної підготовки на закордонних практиках-стажуваннях, робимо акцент на ресторанних технологіях виробництва та обслуговування».
«Заклади харчування існують століттями, тож вибір цієї професії – перспективний, – наголошує доцентка кафедри туристичної інфраструктури та готельно-ресторанного господарства Мар’яна Попик. – Скажете, що карантин став кісткою у горлі багатьох закладів? А я скажу, що вижили найсильніші, ті, хто надавав найкращі послуги й мав лояльних постійних клієнтів. Ми навчатимемо наших студентів створювати якісний сервіс, аби заклад був привабливим і популярним і міг встояти навіть у складні часи».
Ким зможуть працювати випускники?
Директорами й адміністраторами мереж закладів та закладів ресторанного господарства, керівниками ресторанів (кафе, барів), директорами з виробництва, директорами кейтерингових компаній, завідувачами виробництва, інженерами-технологами, рестораторами, фахівцями з ресторанної справи, консультантами з виробництва, технологами-демонстраторами, а також спеціалістами Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, завідувачами лабораторій, фахівцями з упровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) тощо.
Як приєднатися до тих, хто змінює ресторанну культуру України?
Успішно скласти ЗНО із:
- Української мови і літератури,
- Іноземної мови,
- Історії України або географії, або математики, або хімії, або біології, або фізики – на вибір.
Якщо ти молода, креативна людина, любиш експериментувати, хочеш розвиватися і навчитися дивувати, впевнено обирай навчання на спеціальності «Технології в ресторанному господарстві» факультету туризму та міжнародних комунікацій УжНУ.