Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Наближаючи перемогу: студенти філологічного факультету влаштували весняний благодійний ярмарок

На допомогу Третій окремій штурмовій бригаді молодь зібрала 15 700 гривень

0 146

Наближаючи перемогу: студенти філологічного факультету влаштували весняний благодійний ярмарок

Доки на вулиці йшов прохолодний весняний дощ, а Ужгород окутали темні хмари, студенти поліпшували одне одному настрій, поєднуючи це з доброю справою. Молодь філологічного факультету влаштувала 2-й благодійний ярмарок в навчальному 2023–2024 році. Захід, де продавали смаколики, гендмейд, займалися гаданням на картах таро й нумерологією, задавали веселого темпу, співаючи патріотичних пісень, тривав протягом дня 16 квітня.

Мета ярмарку актуальна і благородна – зібрати кошти для ЗСУ, наших захисників, які боронять Україну під час повномасштабного вторгнення. В організації заходу брали участь викладачі і студенти підрозділу.

Марта Демчик, Владислав Перебзяк та Іван Цьока
Марта Демчик, Владислав Перебзяк та Іван Цьока

Ідею запропонувала заступниця декана філологічного факультету Марта Демчик: «Мою пропозицію підтримали декан Юрій Бідзіля й представники студентського самоврядування. Бажання провести другий ярмарок з’явилося з розумінням того, що війна не закінчилася, а багато хто про це забув або просто знову вважає, що це не їхня війна. Так не повинно бути, тому що ми живемо, тому що Вони вмирають. Ми зібрали 15 700 гривень. На попередньому ярмарку було зібрано 25 тисяч, що знову засвідчує звикання до війни, а найстрашніше – про байдужість і прагнення відсторонитися від того, що відбувається в Україні. Це стосується як студентів, так і викладачів, які швидко пробігали повз нашого ярмарку. Але, незважаючи на все, я безмежно вдячна всім студентам нашого факультету, які взяли участь у ярмарку за власні кошти, які пропустили практичні й лекції, щоб допомогти нашим хлопцям на передовій, а тоді їх відпрацьовуватимуть. Знову переконуюся, що наші студенти талановиті, людяні, щирі, справжні. Щиро дякую представникам факультету суспільних наук, які малювали, співали, зверталися до нумерології. Сердечно дякую й першокурсникам комп’ютерних наук ФІТу: Владислав Перебзяк та Іван Цьока, перевтілившись у лицаря й зброєносця, надали ярмарку особливої атмосфери середніх віків, коли, як і тепер, найбільше цінувалися честь, вірність і відвага. Ми вже надіслали гроші на рахунок, хлопці отримали й подякували. Я переконана, що кожен такий захід наближає нашу перемогу».

Наближаючи перемогу: студенти філологічного факультету влаштували весняний благодійний ярмарокГолова студентської ради філологічного факультету Михайло Коштура розповів, що ідею ярмарку обговорювали досить давно: «Мабуть, найважче в організації – знайти охочих, які цілий день сидітимуть за столиками, наглядати за всім і продавати. Збирали ми гроші для Третьої окремої штурмової бригади. І, слава Богу, вийшла пристойна сума. Покупці могли розрахуватися як і готівкою, так і картою, тож труднощів з цим не виникало ніяких. Хоч ярмарок і був маленьким, зізнаюся, я здивований, що ми зуміли стільки зібрати. На ярмарку, крім смаколиків, продавали і великодні прикраси, і різноманітні браслети, брелоки тощо. Провели й аукціони, на яких, до речі, вторгували непогані суми завдяки нашим ведучим Нікіті Лісовцю та Катерині Ісаченко. Також до нас долучилися представники з ФСН, за що їм окрема подяка. Атмосфера на заході була справді приємна, було розуміння, для кого і навіщо йдуть ці кошти. Як на мене, жодна гривня не була використана даремно».

Що ж, вкотре переконуємося: такі заходи допомагають об’єднувати ужнівців, заводити нові знайомства, ще й з користю для своєї країни. Університетська родина намагається допомагати нашим ЗСУ, втілюючи актуальні ідеї. Слава Україні!

Катерина Жеребак, студентка відділення журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.