Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Науковці біологічного факультету вчили школярів проводити оцінку флористичного, фауністичного і мікробіологічного різноманіття

Учні навчилися відбирати воду для досліджень, дізналися про санітарно-показові мікроорганізми та ризики потрапляння патогенних ентеробактерій у природні середовища, оглянули ділянки прибережної трав’яної та водної рослинності, почули про довколаводних хребетних тварин та види риб для біоіндикації якості води у річці Уж

0 221
З учнями спілкується декан біологічного факультету Ярослава Гасинець
З учнями спілкується декан біологічного факультету Ярослава Гасинець
Днями відбувся черговий освітній захід із комплексної оцінки водних екосистем у контексті виконання проєкту «Навколишнє середовище для майбутнього через наукову освіту» для школярів Ужгородської ЗОШ № 6 ім. В.С. Гренджі-Донського.

У рамках зустрічі учнівську молодь вчили проводити оцінку флористичного, фауністичного і мікробіологічного різноманіття. Зміна видового складу прибережних рослинних угруповань, складу фауни та оцінка мікросвіту є об’єктивними індикаторами стану екосистеми.

Під керівництвом експертки Марини Кривцової учні навчилися відбирати воду для мікробіологічних досліджень. Дізналися про санітарно-показові мікроорганізми та ризики потрапляння патогенних ентеробактерій у природні середовища.

Разом з ботаніком Романом Кішем оглянули ділянки прибережної трав’яної та водної рослинності, розвиток якої є показником природного стану заплави. Такі ділянки є важливими вузлами концентрації природного різноманіття флори і фауни та значущими екокоридорами в умовах густонаселених територій. Розвиток водної рослинності (види роду Рдесник) в прибережній частині русла вказує на сповільнення течії, але все ж (за видовим складом) є індикатором збереження реофільних (проточних) умов та задовільного стану водотоку.

Зоолог Федір Куртяк ознайомив учнів із можливими шляхами використання довколаводних хребетних тварин для біоіндикації якості води у річці Уж. Розповів про специфіку методів обліку чисельності риб у гірських річках, а також навів перелік основних видів риб, що є біоіндикаторами стану води.
Науковці біологічного факультету вчили школярів проводити оцінку флористичного, фауністичного і мікробіологічного різноманіття

За інформацією біологічного факультету
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.