Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Перші посвідчення волонтера, участь у ґрантах та обговорення роботи – Волонтеріат УжНУ підбив підсумки роботи

У планах – заохочувати студентів долучатися до активної волонтерської діяльності, що додаватиме рейтингу для отримання стипендій

0 362
Ще всередині лютого Волонтеріат УжНУ мав амбітні плани щодо підтримки малозабезпечених громадян, притулків для тварин, просвітництва тощо. Все змінилося 24 лютого. Громадська організація зосередилася на допомозі військовим і людям, що постраждали від війни. 1 липня зібралися, аби резюмувати виконану роботу й обговорити майбутні плани.
Крістіна Товт (у центрі)
Крістіна Товт (у центрі)

За 4 місяці повномасштабної війни університет прийняв людей із зон бойових дій. Усе необхідне вони отримували й далі отримують від благодійників, більшість із яких надають допомогу саме через Волонтеріат. Хоч гуманітарної допомоги суттєво поменшало, люди з потребами можуть і нині прийти в ректорат й отримати речі, продукти, засоби гігієни тощо.

Так само триває допомога військовим. Волонтеріат відправляє на передову медичні та гігієнічні засоби, екіпірування, техніку. Досі в ректораті щодня плели й маскувальні сітки — після невеликих канікул планують відновити роботу з серпня. Особливо доречні й завжди актуальні дитячі малюнки для підтримки бойового духу — їх вкладають у посилки, які ще більше гріють душу Захисників.

Перші посвідчення волонтера, участь у ґрантах та обговорення роботи – Волонтеріат УжНУ підбив підсумки роботиТакож ішлося про ґрантову активність: наразі, зі слів голови правління ГО «Волонтеріат УжНУ» Крістіни Товт, спільно з УжНУ виграли ґранти на відкриття садочка для дітей ВПО в університетському гуртожитку та коворкінгу на базі бібліотеки.

Приємним бонусом зустрічі стало те, що члени Волонтеріату отримали офіційні посвідчення волонтера.

«За кордоном волонтерство — це невід’ємна складова життя багатьох людей, зокрема й молоді. Ми будемо заохочувати студентів долучатися до нас — плануємо, що їхня активна волонтерська діяльність буде додавати рейтингу для отримання стипендій. А посвідчення матимуть ті, хто дійсно з нами допомагає робити світ трохи кращим. Тому посвідчення мають термін придатності — прийти на одну акцію й отримати посвідчення не вийде. Ми прагнемо збудувати активну мережу волонтерів», — пояснює Крістіна Товт.

Вишенька на торті — 3300 гривень, які у свій випускний передали Волонтеріату випускники Природничо-гуманітарного коледжу УжНУ.

«Випускники зібрали гроші на ресторан, однак відмовилися від святкування, натомість передали ці кошти на допомогу ЗСУ. Нашу націю не перемогти», — усміхається Крістіна Товт.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.