Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Підкорювати професійні вершини вирушили й вихованці філфаку

Філологічний факультет відпустив у вільне життєве плавання 98 гідних молодих людей і висококваліфікованих фахівців

0 691
11 липня в головному корпусі УжНУ панувала атмосфера свята: у фоє майоріли різнобарвні кульки, радісно снували туди-сюди щасливі дипломовані філологи та філологині та де-не-де крадькома втирали сльози втіхи батьки. Цього дня філологічний факультет відпустив у вільне життєве плавання 98 гідних молодих людей і висококваліфікованих фахівців.

Підкорювати професійні вершини вирушили й вихованці філфаку
Офіційне відкриття церемонії вручення дипломів бакалавра філологічного факультету традиційно розпочалося з Гімну України.

Галина Шумицька
Галина Шумицька

Найпершою до присутніх з напутнім словом звернулася мама філологічної родини, деканеса Галина Шумицька: «Зараз ви стоїте тут різні, з різними почуттями. Багато хто – і про це свідчать ваші обличчя – радісний та щасливий, хтось, мабуть, трохи розгублений, дехто, може, й розчарований. Усі ці стани різні, але є одна річ, яка вас об’єднує – 4 роки тому у ваше життя прийшов університет, який подарував незабутні роки, коли ваша молодість, помножена на цінний досвід, принесла вам дружбу, кохання, хороших наставників, солодкий досвід спілкування…»

Мирослава Лендьел
Мирослава Лендьел

«При вступі до вишу ви стали перед першим свідомим, серйозним вибором, і ми раді, що обрали саме Ужгородський національний університет, його філологічний факультет. Якщо людина є фахівцем у якісь сфері, вона завжди буде запитаною й відчуватиме себе на 5 з плюсом чи на 100 балів. Я переконана, що ви гідні люди з високими моральними цінностями. І хочу, аби йшли по життю з гордо піднятою головою. Хай вам щастить», – долучилася до привітань кураторка філфаку, проректорка Мирослава Лендьел і разом із Галиною Василівною вручила перші дипломи відмінникам.

Наказ про вручення дипломів з відзнакою зачитав заступник декана з навчальної роботи Василь Шаркань. Цьогоріч п’ятеро бакалаврів підрозділу стали червонодипломниками.

Бакалаври отримали подяки за активнуроботу на рідному факультеті
Бакалаври отримали подяки за активну роботу на рідному факультеті
Галина Шумицька та Олег Хававчак з випускницею українського відділення, кореспонденткою Медіацентру Юлією Шипович
Галина Шумицька та Олег Хававчак з випускницею українського відділення, кореспонденткою Медіацентру Юлією Шипович

На філфаку молодь не тільки гарна й розумна, а й активна та креативна, саме тому пані деканеса разом із заступником з виховної роботи Олегом Хававчаком вручали разом з дипломами й подяки та подарунки із символікою рідного факультету тим, хто протягом 4 років дбав про дозвілля студентів. Варто відзначити, що впізнаваності бренду підрозділу великою мірою посприяв дипломний проект випускниці відділення журналістики спеціалізації реклами і зв’язків з громадськістю Анастасії Нечипорук.

Наступними отримали довгоочікувані дипломи випускники спеціальності «Українська мова та література» – останнього випуску так зв. класичних філологів.

Віталія Мочан та Роман Жовнір
Віталія Мочан та Роман Жовнір

Радість свята разом із молоддю розділяли найдорожчі їм люди – батьки, вони ж бо хвилювалися набагато більше за своїх дітей, хоч, може, й не показували цього. Від імені батьків з найщирішими словами, які віддзеркалювалися в ніжних усмішках та сльозах випускниць, звернулися до присутніх Віталія Мочан та Роман Жовнір.

Відтак завідувачка кафедри словацької філології Наталія Петріца вручила дипломи бакалавра випускникам спеціальностей «Словацька мова і література» та «Чеська мова і література», а завідувачка кафедри слов’янської філології та світової літератури Наталія Бедзір передала омріяні дипломи своїм вихованцям – випускникам спеціальності «Російська мова та література».

Диплом вручає Наталія Бедзір
Диплом вручає Наталія Бедзір
Диплом вручає Наталія Петріца
Диплом вручає Наталія Петріца
Віталій Завадяк
Віталій Завадяк

Поруч з уже випускниками філологічного факультету протягом 4 років були люди, які не лише навчали їх, а на кожному кроці підтримували, допомагали. Саме викладачі бачили всі злети й падіння вихованців, раділи з перемог і підбадьорювали у скрутні хвилини. Тож від імені академнаставників поностальгував разом зі студентами і водночас додав заряду впевненості на майбутнє «татусь» цьогорічного, до слова, першого випуску бакалаврів спеціальності «Реклама і зв’язки з громадськістю» викладач кафедри журналістики Віталій Завадяк.

Перший випуск бакалаврів спеціальності «Реклама і зв’язки з громадськістю»
Перший випуск бакалаврів спеціальності «Реклама і зв’язки з громадськістю»

У цей день, можливо, востаннє в такому складі колишні вже студенти урочисто стоять поруч зі своїми одногрупниками. Та навіть якщо дороги розійдуться, у пам’яті залишиться світлі спогади про ці чотири роки. Залишатися першими завжди побажав академдіточкам Віталій Іванович.

Відтак для вручення дипломів бакалавра за спеціалізаціями «Журналістика» та «Реклама і зв’язки з громадськістю» запросили завідувача кафедри журналістики Юрія Бідзілю.

Юлія Тарасюк та Катерина Кузьміна
Юлія Тарасюк та Катерина Кузьміна

Від імені випускників слово мали випускниця українського відділення Юлія Тарасюк та бакалавр відділення журналістики (спеціальність «Реклама і зв’язки з громадськістю») Катерина Кузьміна. Дівчата згадували приємні історії, дякували всім, хто був поруч усі ці незабутні роки.

Завершили святкування студентським гімном, прочитанням індивідуальних передбачень та запуском їх у небо разом із кульками.

Що ж, у щасливу путь, любі випускники філологічного факультету!
Підкорювати професійні вершини вирушили й вихованці філфаку

Вікторія Кенідра,
фото Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.