Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Понад 60 майбутніх педагогів поповнили факультет суспільних наук

До студентської родини підрозділу влилися представники молодої генерації із Закарпатської, Львівської та Полтавської областей

0 96
Цьогоріч кафедра загальної педагогіки та педагогіки вищої школи факультету суспільних наук Ужгородського університету прийняла на навчання 61 майбутнього педагога – здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти (30 студентів) за спеціальністю «Початкова освіта» та здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальностями «Освітні, педагогічні науки» (10 студентів) і «Початкова освіта» (21 студент).

Лави студентів поповнили представники молодої генерації з Закарпатської, Львівської та Полтавської областей.

Понад 60 майбутніх педагогів поповнили факультет суспільних наукУ перші дні навчання керівництво факультету, професорсько-викладацький склад кафедри та куратор групи привітали вступників та ознайомили з основними аспектами студентського життя в університеті.

Декан факультету суспільних наук, професор Юрій Остапець подякував першачкам за їх вибір, відзначивши, що на ФСН створені оптимальні умови для здобуття якісної освіти (під час навчального процесу застосовуються сучасні інформаційні технології, матеріальна база факультету постійно зміцнюється) й запропонував долучитися до студентського самоврядування.

Слова вітання переказала молоді й завідувачка кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи, професорка  Ірина Козубовська, яка, зокрема, зазначила: «Професія вчителя – одна з найшановніших, найпочесніших та найвідповідальніших, а, навчаючись на нашій кафедрі, ви опануєте фахові дисципліни, здобудете додаткові спеціалізації та матимете змістовне дозвілля». Кураторка групи, старша викладачка кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи Галина Шикітка розповіла, що, крім навчання, на них чекає багато виховних заходів, цікавих зустрічей, пізнавальних екскурсій та подорожей.

Актуальним для майбутніх педагогів стало заняття з відповідальним за впровадження електронного навчання на факультеті Сергієм Тополянським, який зазначив, що наразі в Ужгородському національному університеті, виходячи з карантинних обмежень, навчання студентів буде як очним, так і дистанційним – з використанням сайту електронного навчання УжНУ та інших онлайн-інструментів. Відтак ознайомив студентів із сервісом Google Meet.

Своєю чергою, вступники висловили задоволення, що обрали факультет суспільних наук, та подякували професорсько-викладацькому складу за можливість здобувати майбутню професію саме тут. Першокурсниця  Ангеліна Стегура зізналася: «Я обрала спеціальність «Початкова освіта» через те, що дуже люблю дітей, легко налагоджую з ними контакт. Враження від університету та викладачів дуже позитивне. Тут працюють надзвичайно приємні та доброзичливі люди. У майбутньому мрію успішно закінчити навчання й виправдати надії викладачів!». Її однокурсниця Наталія Зейкан розповіла: «Я з династії вчителів і з дитинства мріяла стати вчителькою. І ось я в омріяному університеті!».

Студентка Валентина Луців  радіє, що обрала саме цю спеціальність, адже тут дуже професійні викладачі та чудові студенти: «Я одразу знайшла цікавих співрозмовників. Усі привітні та завжди готові допомогти». Колега Валентини Олександра Пумпинець, усміхаючись, зазначила: «Я хочу навчати дітей і сама навчатися. У душі я сама ще дитина, а діти дітей розуміють».

Магістрант Олександр Варга каже: «Я вступав на кілька спеціальностей одразу, однак свідомо зупинився на виборі освітньої програми «Педагогіка вищої школи», оскільки в майбутньому мрію стати викладачем закладу вищої освіти. Студентка магістратури Оксана Савко зізналася: «Я вже не один рік працюю в школі, але бажаю підвищити свою кваліфікацію, що й спонукало мене стати студенткою спеціальності «Початкова освіта».

Незабаром в Україні традиційно відзначатиметься День освітянина, тож керівництво факультету та колектив кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи вітає цьогорічних вступників – майбутніх педагогів зі вступом в університет і професійним святом! Бажаємо міцного здоров’я, щастя та успіхів у студентському житті!

За інформацією доцентки кафедри загальної педагогіки та
педагогіки вищої школи Олени Попадич
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.