Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Професор з Америки, випускник УжНУ Ігор Айзенберг прочитає цикл лекцій студентам-математикам

Науковець завітав до УжНУ за програмою академiчних обмiнiв iменi Фулбрайта й розповідатиме молоді про обробку та розпізнавання зображень із використанням нейромереж

0 614
12 березня на математичному факультеті стартував цикл лекцій завідувача кафедри комп’ютерних наук, професора Манхеттенського коледжу Ігоря Айзенберга, який завітав до УжНУ за програмою академiчних обмiнiв iменi Фулбрайта.
Професор з Америки, випускник УжНУ Ігор Айзенберг прочитає цикл лекцій студентам-математикам
Ігор Айзенберг під час лекції

На початку заняття І. Айзенберг поділився: «Тішуся, що приїхав до Ужгорода, адже тут свого часу закінчив математичний факультет Ужгородського університету, працював викладачем». Зрештою, і батько науковця, Наум Нісонович, доклав чимало зусиль для розвитку альма-матер.

«Я понад 30 років працюю викладачем, із них 13 – в Америці. Також трудився в Бельгії, Німеччині, Ізраїлі, Фінляндії, Японії, Тайвані та багатьох інших країнах, однак найзворушливіше бути в Ужгороді, на батьківщині», – зауважив Ігор Наумович.

Ігор Айзенберг читатиме лекції для ужнівців уже вдруге (минулого разу приїжджав три роки тому). Тепер розповідатиме про обробку та розпізнавання зображень із використанням нейромереж.

Заняття триватимуть два тижні, лекції чергуватимуть із практичними. Ігор Наумович зауважив: «У темі є багато англомовних термінів. Узагалі знання англійської — необхідна умова, щоб бути хорошим професіоналом, іноземні мови — ключ до інформації».

За словами лектора, він був би дуже радий, якби студенти захопилися темою й продовжили її вивчати.

Під час першого заняття слухачі дізналися про штучні нейромережі, тобто специфічні інтелектуальні системи, що працюють, ґрунтуючись на знаннях, які самі здобули.

Професор з Америки, випускник УжНУ Ігор Айзенберг прочитає цикл лекцій студентам-математикамЯк зауважив декан математичного факультету УжНУ Михайло Повідайчик, такі лекції надзвичайно корисні для студентів-математиків, оскільки вони не тільки розширюють обсяг знань, здобутих на факультеті, а й демонструють особливості методики викладання в американській вищій школі. «Варто відзначти актуальність досліджень у галузі нейромереж, машинного навчання, штучного інтелекту, адже це дозволяє розв’язувати прикладні задачі засобами математики та комп’ютерної техніки. Уже на першому занятті я побачив зацікавленість молоді цією тематикою, сподіваюся й на дальшу співпрацю наших студентів та викладачів з Ігорем Наумовичем», – каже очільник факультету.

Ольга Брайлян,
фото Наталії Толочко
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.