Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Сергій Федака на молодь, що мало читає, не нарікає – радше їй співчуває

Професор представив «Історію Закарпаття у датах і подіях» і «Хроніку Закарпаття у незалежній Україні»

0 415
Сергій Федака на молодь, що мало читає, не нарікає – радше їй співчуває
Сергій Федака на молодь, що мало читає, не нарікає – радше їй співчуває
12 грудня в ужгородській книгарні «Кобзар» стартував останній тиждень акції «Письменник за прилавком». Цього разу вітав відвідувачів закладу, розповідав про свої книги та ділився думками про літературу письменник, журналіст і науковець, доктор історичних наук, професор Сергій Федака.

До акції гість долучається щороку від її започаткування в Ужгороді. Сергій Дмитрович розповідає, що до участі запрошує його колишній студент, а нині вже теж професор нашого університету Федір Шандор. Таку ініціативу письменник сприймає позитивно, вважає, що вона матиме продовження в майбутньому. За словами гостя, Ужгород туристично привабливий, але туризм – це не тільки красива архітектура, флора і фауна. Це події, які мають наповнювати життя міста.

Пан Федака поділився думками й про вплив акції на читацьке середовище краю. На його думку, цей контингент нині дуже складно розвивається і залежить далеко не від книжкових магазинів. Живемо в час, коли відбувається активний перехід до електронного формату. Традиція під назвою «Письменник за прилавком» допоможе паперовій книзі вижити.

Сергій Федака на молодь, що мало читає, не нарікає – радше їй співчуває

Презентовані книги

Вже за звичаєм цікавимося, яким бачить гість молодіжну читацьку аудиторію краю. «Тепер студенти набагато менше читають, ніж за моєї молодості. Пояснити це можна багатьма чинниками, але знову ж таки головний – усе переходить на екран. Молодь має інший світогляд. Я не нарікаю, а може, й співчуваю: студенти живуть у складні часи. У мої ж усе було просто: книга – найкращий подарунок. Нині це менш очевидно».

Традиційно Сергій Федака презентує на акції свої наукові напрацювання. Цього року до них додалися «Історія Закарпаття у датах і подіях» і «Хроніка Закарпаття у незалежній Україні». Автор називає ці доробки «кістяками майбутніх історій регіону», адже праці надають читачеві хронологічну основу для ознайомлення з минулим цієї землі.

Не відмовився професор привітати й колектив редакції Медіацентр УжНУ з прийдешніми зимовими святами. Отож слухаємо:

Нагадаємо, акція «Письменник за прилавком» відбувається щодня протягом робочого тижня з 14-ї до 15 години. Учасники ініціативи радо поспілкуються з відвідувачами «Кобзаря», розкажуть про свої книги й залишать автограф на пам’ять про зустріч.

Антоніна Чундак
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.