Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Що передбачає творчий конкурс для вступників на «Правоохоронну діяльність»

Абітурієнтам нової спеціальності доведеться пройти перевірку фізичної підготовленості і психологічної стійкості

0 880

Із 17 до 22 липня триватиме творчий конкурс для вступників на навчання за новою спеціальністю – «Правоохоронна діяльність». Про умови вступу і зарахування варто знати всім, хто в майбутньому бачить себе працівником правоохоронних органів, зокрема поліції.

Що передбачає творчий конкурс для вступників на «Правоохоронну діяльність»Прийом документів від абітурієнтів, які вступають на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб за спеціальністю 262 «Правоохоронна діяльність» (ОКР «бакалавр»), триватиме із 10 до 16 липня. Попередньо визначено два дні проведення творчого конкурсу – 18 і 22 липня. Утім про точний день, час, місце проведення консультацій і власне випробувань абітурієнтів повідомлять індивідуально.

Загалом творчий конкурс передбачає перевірку професійно-психологічної стійкості і фізичної підготовленості вступників. Першу перевірятимуть у формі тестування. Друга включає нормативи зі згинання та розгинання рук в упорі лежачи (для жінок); комплексної силової вправи (для чоловіків); бігу на 100 метрів (для жінок та чоловіків); бігу на 1000 метрів (для жінок та чоловіків). Загальний результат визначатиметься як середнє арифметичне між першим блоком випробувань і другим та оцінюватиметься за шкалою від 100 до 200 балів.

Володимир Джуган
Володимир Джуган

«Спеціальність «Правоохоронна діяльність» запроваджена цього року. Під час здобуття фаху значна увага приділятиметься вивченню кримінально-правових дисциплін і посиленій фізичній підготовці. Спеціальність приваблива й тим, що вступати можуть абітурієнти, які склали ЗНО з двох предметів. Передбачено дві конкурсні пропозиції: перша обумовлює наявність сертифікатів ЗНО з української мови та літератури й історії, а також творчий конкурс; друга – ЗНО з української мови та літератури і математики + творчий конкурс. Ліцензований обсяг – 50 місць на денній формі і 50 – на заочній. Вартість навчання на денній формі становить 12 тисяч грн за рік, на заочній – 10 тисяч», – розповів відповідальний секретар відбіркової комісії юридичного факультету, старший викладач кафедри конституційного права і порівняльного правознавства Володимир Джуган.

Для участі в творчому конкурсі абітурієнту слід мати з собою оригінал документа, що посвідчує особу, екзаменаційний листок, який він отримує після реєстрації у Приймальній комісії, та медичну довідку із Закарпатського обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру або медичну довідку за формою 086-о.

Докладніше про умови прийому і необхідні документи читайте на офіційному сайті УжНУ за цим покликанням, а про саму спеціальність – за цим.

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.