Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

«Служу українському народові!»: випускникам кафедри військової підготовки вручили перші погони

Офіцерські лави поповнили 95 новоспечених молодших лейтенантів запасу

0 542
14 жовтня в Україні відзначають свято Покрови Богородиці, День захисника України та День українського козацтва. Напередодні у конференц-залі зеленого корпусу УжНУ відбулося вручення офіцерських погонів студентам та студенткам військової кафедри вишу. 95-ти випускникам підрозділу присвоїли первинне військове звання – молодший лейтенант запасу.
«Служу українському народові!»: випускникам кафедри військової підготовки вручили перші погони

Василь Олійник
Василь Олійник

Розпочав захід завідувач кафедри військової підготовки Василь Олійник, котрий наголосив на символічності свят 14 жовтня та зазначив, що недарма вручення офіцерських погонів відбуваються саме у День захисника України.

Олександр Рогач
Олександр Рогач

Відтак слово надали проректору з науково-педагогічної роботи Олександру Рогачу: «Від себе і від ректора УжНУ Володимира Смоланки хочу привітати всіх вас: кого з початком навчання, а кого вже з випуском. Бажаю, аби ті знання, які ви тримали тут, були для вас корисними в майбутньому. Маємо бути в душі захисниками Вітчизни. Якщо вона буде у вас в серці, і ви будете її любити, то, повірте, завжди буде бажання її захищати!»

Опісля присутнім зачитали наказ «Про присвоєння первинного військового звання «молодший офіцер запасу»». Відтак випускникам вручили їхні перші погони.

Ігор Тищук
Ігор Тищук

Привітав новоспечених лейтенантів запасу і військовий комісар Ужгородського об’єднаного міського військового комісаріату Ігор Тищук: «Ви – еліта і сила нашої держави! На вас, на молоді, тримається майбутнє. Є надія, що ви приведете нашу державу до процвітання. Ще раз вітаю з присвоєним званням! Усім бажаю щастя та здоров’я! Слава Україні!»

Згадав військовий і про призов, котрий відбувається двічі на рік та можливості наших студентів служити за контрактом.

Відтак говорили випускники. Вони були безмежно вдячні кафедрі за досвід і також долучилися до привітань присутніх із Днем Захисника України.

Ми також долучаємося до вітань. Бажаємо Україні мирного неба та дякуємо тим, хто захищає кордони нашої держави! З Днем захисника України! Переможемо!
«Служу українському народові!»: випускникам кафедри військової підготовки вручили перші погони

Кароліна Бучковська
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.