Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

110-у річницю з Дня народження Ф. Потушняка відзначило й СНТ «Кліо» на факультеті історії та МВ

Присутня на заход проректорка з наукової та виховної роботи Закарпатської академії мистецтв Наталія Ребрик виступила зі вступним словом, а також поділилася «живими легендами» з біографії великого закарпатця

0 95
27 лютого на факультеті історії та міжнародних відносин УжНУ вшанували роковини з Дня народження відомого краєзнавця Федора Потушняка. Захід організувало Студентське наукове товариство «Кліо».
Наталія Ребрик
Наталія Ребрик

Не пам’ятати про Федора Потушняка – значить, не знати минулого історичної родини нашого університету. Поліглот і літературознавець, археолог і етнограф, прозаїк і поет, педагог і філософ – рідкісний ерудит, який був і є справжнім скарбом альма-матер.

Модератором наукового семінару виступила голова СНТ «Кліо» Ангеліна Дебель, привітавши всіх присутніх. Вступне слово мала проректорка з наукової та виховної роботи Закарпатської академії мистецтв Наталія Ребрик. У своєму виступі вона торкнулася біографії видатного уродженця Срібної Землі, репрезентувавши багатогранність його непересічної особистості. Особливе зацікавлення у студентів-істориків викликала інформація про літературні здобутки Федора Михайловича.

На студентському науковому семінарі «110-а річниця від Дня народження Ф. М. Потушняка: етнографа, археолога, педагога та філософа» були виголошені доповіді:

  • «Педагогічні та психологічні студії Ф. Потушняка» Златослави Керечанин;
  • «Aeternae veritates: філософські погляди закарпатського Сковороди» Володимира Філея;
  • «Ф. Потушняк як археолог: детектив минулого» Петра Шека;
  • «Родинна та календарна обрядовість у науковій спадщині Федора Михайловича» Ангеліни Дебель;
  • «Категорія напівдемонічних персонажів у етнографічних розвідках Ф. М. Потушняка» Галини Рейтій.

Наталія Ребрик внесла певні корективи до доповідей учасників наукового заходу, а також поділилася «живими легендами» з біографії закарпатського вченого.

За інформацією секретаря СНТ «Кліо» Галина Рейтій
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.