Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Про оптимальний Основний Закон зі студентами УжНУ поспілкувався відомий політик-науковець зі столиці

Микола Томенко: «Мало написати в преамбулі до Конституції, що наша мета – НАТО та ЄС, і думати, що через два роки там будемо. Потрібно насамперед виконувати програму співпраці з НАТО, дотримуватися стандартів ЄС»

0 238
12 квітня молодь факультету історії та міжнародних відносин та юрфаку УжНУ мала змогу послухати лекцію професора Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка, лідера Громадського руху «Рідна країна» Миколи Томенка.

Про оптимальний Основний Закон зі студентами УжНУ поспілкувався відомий політик-науковець зі столиціПро оптимальний Основний Закон зі студентами УжНУ поспілкувався відомий політик-науковець зі столиціПан Томенко виступив з лекцією на тему «Чому Конституція не винна, або Яким має бути оптимальний Основний Закон для України». Йшлося, зокрема, про запровадження змін до Конституції.

Професор переконаний: не варто вважати, мовляв, закон поганий. На його думку, українцям потрібно певний час пожити без змін у Конституції: «Не варто чіпати Конституцію. Поживімо років 10 із цією. Звикнемо до правил гри. Побачимо, як виконуються ці правила, як вони працюють».

Також Микола Томенко поділився думками з приводу Євроатлантичної інтеграції України. Зауважив: «Мало написати в преамбулі до Конституції, що наша мета – НАТО та ЄС, і думати, що через два роки там будемо. Потрібно насамперед виконувати програму співпраці з НАТО, дотримуватися стандартів ЄС».

Завершив лекцію професор на мотиваційній ноті: «Видаю щорічник, зі сторінок якого можна побачити, що я зробив для України з понеділка до п’ятниці, бо субота і неділя – час на себе. Якщо всі будуть щодня так питати себе, то ми не їхатимемо з України, а будемо державою, про яку писав ще Костомаров і про яку мріє більшість!».

Про оптимальний Основний Закон зі студентами УжНУ поспілкувався відомий політик-науковець зі столиціМикола Томенко перебував на Закарпатті з дводенним робочим візитом, під час якого, крім зустрічі з молоддю факультету історії та МВ і юрфаку, вручив літературну премію «Дебют Срібної Землі – 2017» студенткам УжНУ, зустрівся з учнями й учителями Берегівської гімназії ім. Т.Г. Шевченка. Також у рамках власного проекту «7 чудес України: історичні міста та містечка» пан Томенко презентує фільм про мальовничий закарпатський Хуст.

Діана Вишнева,
фото Катерини Дрипки
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.