Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студентки УжНУ пройшли літні курси з академічної англійської мови у великобританському університеті на Кіпрі

Вдосконалювали мовлення за кордоном студентки факультетів здоров’я та фізичного виховання; інформаційних технологій; історії та міжнародних відносин; суспільних наук; міжнародних економічних відносин, а також біологічного, фізичного та медичного

0 391
Ірина Пасєвич
Ірина Пасєвич
Якщо Кіпр для багатьох асоціюється з літнім морським відпочинком, то для студенток УжНУ він став ще й країною для вдосконалення своєї англійської в Університеті Центрального Ланкаширу UCLan Cyprus. Там дівчата провели два тижні, сповнених навчання, нових знайомств і, звичайно, морського відпочинку.

Проректорка УжНУ Мирослава Лендьел розповідає: «У червні УжНУ став одним із 25 освітніх закладів України, що підписали меморандум про співпрацю з великобританськими вишами-партнерами. Університет Центрального Ланкаширу — наш новий партнер, із яким ми втілили один із перших проєктів. Британці підтримали поїздку 10 наших студенток на літню школу з вивчення англійської мови. Для навчання запропонували філію — UCLan Cyprus, де мовні школи вважаються одними з найкращих у Європі. До участі долучилися студентки факультетів здоров’я та фізичного виховання; інформаційних технологій; історії та міжнародних відносин; суспільних наук; міжнародних економічних відносин, а також біологічного, фізичного та медичного навчально-наукових підрозділів. Усі дівчата мають значні успіхи в навчанні та є громадсько активними».

Одна з учасниць літніх курсів, студентка ФСН Ірина Пасєвич каже: «Зізнатися чесно, був момент, що я вагалася: їхати чи ні. В Ужгороді я волонтерю і не хотіла робити паузу. Та для себе вирішила: їду не з метою відпочинку, а для навчання, обміну досвідом, бо мій батько та близькі воюють і новий досвід допоможе мені наближати нашу Перемогу».

Освіту дівчата поєднували з моральним оздоровленням: із понеділка до п’ятниці в першій половині дня навчалися, а в другій і у вихідні відпочивали.

«Хоч це й були мовні курси, однак вивчали ми там і тренди, бізнес, шлях до успіху тощо, — коментує Ірина Пасєвич. — Фактично ми покращували навички спілкування англійською на різні теми. Розповідали про себе й свої життєві цілі, готували проєкти й захищали їх, грали в ігри, дивилися відеоролики з пов’язаних тем, дізнавалися нове про Кіпр, а ще розповідали місцевим про війну в Україні».

На заняттях студентки діставали домашні завдання, тож частину вільного часу витрачали на підготовку до наступного дня. Крім того, прогулювалися містечком, їздили на екскурсії в гори й до моря, вивчали місцеві звичаї, архітектуру, кухню, а вечорами – ігри.

«Для мене особливо цінно було пожити в середовищі носіїв англійської мови: вони не розуміють української — ти маєш говорити англійською, мозок працює на повну. Також я познайомилася з чудовими дівчатами з інших факультетів, які були моєю підтримкою, якщо я чогось не розуміла. Приємно було зустрічати українців, які раділи чути рідну мову на Кіпрі. Моск@лі там також були — аж огидно ставало. Бувало, коли вони чули українську, одразу починали спілкуватися між собою англійською або говорили тихіше. А нам приємно, що їм соромно і страшно!» — всміхається Ірина.

Студентки УжНУ пройшли літні курси з академічної англійської мови у великобританському університеті на КіпріДівчина висловлює вдячність університетам за можливість стажування й здобуті нові знання. Обіцяє використовувати їх на користь Україні.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.