Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студентки спеціальності «Українська мова і література. Англійська мова і література» взяли участь у двомовному проєкті з медіаграмотності

Організувала заняття для молоді «Media School WOA», створена на базі центру «Window on America» в обласній бібліотеці ім. Ф. Потушняка

0 270
Уперше про медіашколу ми дізналася торік наприкінці грудня. Це був останній робочий день перед зимовими канікулами. До нас завітала наша академнаставниця Вероніка Баньоі й запропонувала долучитися до нового двомовного проєкту «Media School WOA», створеного на базі центру «Window on America».

Студентки спеціальності «Українська мова і література. Англійська мова і література» взяли участь у двомовному проєкті з медіаграмотностіПід час відвідування англійськомовних заходів «Вікна» ми вже мали змогу познайомитися із Сабріною Корт, волонтеркою «Корпусу миру» з Колорадо (й однією з організаторок проєкту), тому жодної хвилини не сумнівалися, адже розуміли: це чудова нагода не лише стати «медіаграмотними», а  й практикувати англійську з носієм мови.

Організаторки – Любов Толстова, Вікторія Замула та Сабріна Корт – склали програму, за якою ми протягом десяти занять мали опанувати такі теми:

  • “Медіаграмотність: сутність, актуальність, технологія формування”
  • “Фактчекінг: методологія і практичне застосування”
  • “Основи журналістики”
  • Соціальні медіа. Зв’язки з громадськістю (PR)
  • Facebook, Instagram: просування власного бренду
  • Ораторське мистецтво: майстерність публічних виступів
  • WordPress: створення веб-сайту та його наповнення
  • Маркетинг

З 12 березня, як відомо, уряд запровадив карантин, але це не стало перешкодою для нас, адже організатори потурбувалися про навчання онлайн. Виявилося, відвідувати такі заняття або ж переглядати їх з чашкою гарячого чаю не так уже й погано, насамперед тому, що їх проводили висококваліфіковані фахівці у своїй галузі: Любов Толстова, Лариса Липкань, Ірина Микулин, Лариса Романюк, Сабріна Корт.

Студентки спеціальності «Українська мова і література. Англійська мова і література» взяли участь у двомовному проєкті з медіаграмотності Під час перших двох занять з організаторками ми зрозуміли сутність та актуальність медіаграмотності, ознайомилися з основними типами контенту, побачили різницю між інформуванням і пропагандою, мали змогу проаналізувати власні щоденні звички в медіаспоживанні, навчилися процесу фактчекінгу (перевірка фактів), аби захистити себе від обману та маніпуляції.

Ірина Микулин
Ірина Микулин

Кожне заняття ми намагалися віднайти щось нове й корисне для себе. Журналістка Лариса Романюк ознайомила нас зі своєю професійною діяльністю і навіть поділилася деякими секретами з написання цікавих статей та підбору влучних заголовків. Розповіла нам, що таке новина, якою вона повинна бути, про що потрібно писати, а чого взагалі варто уникати. Наступною нашою гостею була Ірина Микулин, співзасновниця Студентського простору AuraAcademica та SMM-менеджер. Це заняття було надзвичайно цікавим. Врешті, ми навчилася, як правильно визначати цільову аудиторію, оформлювати сторінку бренду, створити справді унікальний контент.

Лариса Липкань
Лариса Липкань

Журналістка Лариса Липкань охарактеризувала нам такий жанр журналістики, як інтерв’ю, а також запропонувала цікавий спосіб побороти страх перед сценою.

Студентки спеціальності «Українська мова і література. Англійська мова і література» взяли участь у двомовному проєкті з медіаграмотностіСабріна Корт ознайомила з безкоштовною платформою для створення вебсайту – WordPress, яка активно використовується у всьому світі. Пані Сабріна звернула увагу на основні аспекти, які потрібно враховувати під час створення сайту, маючи на увазі мету і призначення сайту, цільову аудиторію, оформлення сайту, структуру та навігацію, наповнення ресуру якісним контентом. Під час останнього заняття лекторка також розкрила деякі секрети маркетингу.

Завдяки такому короткому, але цікавому й пізнавальному навчанню ми набули важливих навичок у медіасфері.

Після закінчення навчання учасники проєкту отримають сертифікати про участь, вручення яких відбудеться, тільки-но поліпшиться епідеміологічна ситуація.

Марина Войтиченко та Тетяна Йовжій,
студентки ІІІ курсу спеціальності «Українська мова і література. Англійська мова і література»
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.