Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ нагородили студенток – учасниць журналістського екоконкурсу

Трійку лауреаток склали другокурсниці Тетяна Лесюк, Тетяна Проданець та Аліна Мочан

0 264
6 червня, на День журналіста України, у прес-клубі молодого журналіста «Медіаперспективи» відбулася церемонія нагородження фіналістів конкурсу на кращий журналістський матеріал екологічної тематики «Зелене Закарпаття». Захід проводили серед студентів відділення журналістики філологічного факультету. Учасники мали можливість самостійно обирати тему й жанр твору.
В УжНУ нагородили студенток – учасниць журналістського екоконкурсу

Нагороджують Тетяну Проданець
Нагороджують Тетяну Проданець

Серед організаторів конкурсу – голова ГО «Центр Закарпатських розслідувань» (ЦЕЗАР) Павло Білецький та керівництво Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Трійку лауреаток склали конкурсантки, які найкраще впоралися із завданням і дотрималися всіх умов. Тож перше місце посіла другокурсниця Тетяна Лесюк з роботою «Горіла сосна, палала, або Як вберегти хвойні ліси», друге місце – другокурсниця Тетяна Проданець з матеріалом «Проблеми природи – наші проблеми», третя сходинка – за другокурсницею Аліною Мочан, яка написала роботу на актуальну тему «Повені – стихійне лихо чи відповідь природи?».

Нагороджують Тетяну Лесюк
Нагороджують Тетяну Лесюк

Переможниця Тетяна Лесюк поділилася враженнями від участі в конкурсі: «Вважаю, що конкурси такого формату дуже потрібні на відділенні журналістики. Це мотивує поліпшувати свою майстерність, розширювати кругозір, особливо коли конкурс має певну тематику, яка для мене, наприклад, була специфічною. Однак у цьому й переваги журналістики: дізнаватися для себе щось нове, ставати більш компетентним у певних питаннях. Особливих труднощів при написанні матеріалу не виникало, проте хвилювалася, що буде недостатньо фактів. Працівники лісового господарства мені всіляко сприяли, надали інформацію, що мене цікавила. Писати вирішила про збереження хвойних лісів у Закарпатській області. Вважаю, що потрібно більше звертати уваги на вирубки, розуміти, які небезпеки з цим пов’язані. Загалом конкурсний матеріал писала із задоволенням, що й для мене стало певним відкриттям ☺».

Після оголошення результатів організатори вручили лауреатам грамоти й заохочувальні призи. Також пообіцяли учасницям позитивні рекомендації при вступі до Закарпатського обласного осередку Національної спілки журналістів України.

В УжНУ нагородили студенток – учасниць журналістського екоконкурсуПісля вручення організатори й учасниці зробили спільні фото, щоб задокументувати святкову подію.

Тетяна Проданець,
студентка відділення журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.