Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Відділення журналістики УжНУ завдяки міжнародному проєкту отримало новий комплект для телевізійних зйомок

Технікою всі 10 університетів-учасників від України забезпечив проєкт «DESTIN» – кожен виш дістав 2 комп’ютери з ліцензійними програмами, телекамеру зі штативом, спеціальне світло, мікрофони, навушники, карти пам’яті

0 241
Сучасне обладнання для телевізійних зйомок отримав медійний підрозділ завдяки міжнародному проєкту «DESTIN. Journalism Education for Democracy in Ukraine: Developing Standards, Integrity and Professionalism». Його мета – удосконалення журналістської освіти в Україні, її наближення до західноєвропейських стандартів. Навесні цього року відділенню журналістики передали комп’ютери з ліцензійними програмами, а восени надійшла друга частина техніки.
Відділення журналістики УжНУ завдяки міжнародному проєкту отримало новий комплект для телевізійних зйомок

«DESTIN – не перший проєкт, реалізований відділенням журналістики УжНУ, в межах якого оновлюємо техніку, зокрема комп’ютери й телекамери, але найбільш масштабний. За умовами проєкту, всі 10 університетів-учасників від України отримали комп’ютерну техніку з ліцензійними програмами, телекамеру зі штативом, спеціальне світло, мікрофони, навушники,  карти пам’яті, що, безумовно, важливо для навчального процесу. У зв’язку з пандемією DESTIN продовжили з трьох до чотирьох років. Приємно, що він увійшов до 100 найуспішніших Erasmus+ KA2 проєктів із 65 країн світу!» – розповів керівник DESTIN від УжНУ професор Юрій Бідзіля.

З новим обладнанням відразу почали працювати студенти-медійники (фото Володимира Тарасюка)
З новим обладнанням відразу почали працювати студенти-медійники (фото Володимира Тарасюка)

Не зайве нагадати, що регулярне оновлення техніки – необхідна складова роботи медійних підрозділів будь-якого університету. Потреба в оснащенні українських ЗВО продиктована вимогами часу й підтверджена результатами SWOT-аналізу, проведеного на початковому етапі DESTIN. У закордонних університетах, які теж залучені до проєкту, до прикладу, в університеті Ліннея (м. Кальмар, Швеція), техніку за сприяння ВНЗ оновлюють що п’ять років.

Від початку DESTIN – з листопада 2018 р. – його партнери провели масштабний авдит навчального процесу; консультації зі стейкголдерами для удосконалення бакалаврських і магістерських освітніх програм із журналістики; мали робочі поїздки-ознайомлення з європейською системою навчання медіафахівців; взяли участь у відповідних міжнародних конференціях; розробили Національні рекомендації для журналістської освіти; провели Дні відкритих дверей у ЗВО; розробили онлайн-курси з медіаграмотності; приєдналися до міжнародної організації журналістів EJTA.

Другий рік поспіль бакалавранти й магістранти медійного підрозділу УжНУ навчаються за освітніми планами й програмами, модернізованими в межах DESTIN, максимально наближеними до європейських стандартів. Варто зауважити, що саме ця оновлена магістерська програма журналістів у вересні-жовтні успішно пройшла акредитацію на 5 років, здобувши рівень «В», що неабияк важливо для дальшого навчання медійників.

Наталія Толочко
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.