Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Вийшов друком навчальний посібник «Фінансове право»

Автори сподіваються, що видання стане цікавим та корисним для різних категорій читачів – викладачів та студентів юридичних та економічних факультетів, юристів, економістів, податківців

0 243

Вийшов друком навчальний посібник «Фінансове право»

Нещодавно побачила світ навчальна розробка «Фінансове право», авторами якої є заслужений економіст України, державний радник податкової служби ІІ рангу, доцент кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права УжНУ М. Г. Волощук, доктор юридичних наук, завідувач кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права УжНУ Т. О. Карабін та кандидат юридичних наук, доцент кафедри цивільного права та процесу УжНУ М. В. Менджул.

ФІНАНСОВЕ ПРАВО: навч. посіб. / М.Г. Волощук, Т.О. Карабін, М.В. Менджул. – Вид. 3-тє, допов. та перероб. – Ужгород: Видавництво Олександри Гаркуші, 2017. – 244 с.

Фінансове право є важливою і складною галуззю права і навчальною дисципліною водночас, що зумовлюється як значною кількістю законів та інших нормативно-правових актів, які регламентують фінансові правовідносини, так і численними змінами їх положень. Безумовно, постійні зміни нормативно-правових актів у фінансовій сфері спричинені формуванням сучасних ринкових відносин в Україні, змінами у сфері фінансової діяльності держави, реформуванням та приведенням українського законодавства до європейських стандартів.

Вивчення такої важливої галузі права, як фінансове, дає можливість студентам – майбутнім юристам – здобути базову підготовку з питань фінансово-правових відносин у державі, сутності фінансового-правових норм та особливостей фінансового законодавства, зокрема бюджетного, податкового, валютного, у сфері банківської діяльності, грошового обігу, розрахунків тощо.

У навчальній розробці висвітлюються теми із загальної та особливої частин фінансового права, зокрема фінансова діяльність держави, предмет, метод, система та джерела фінансового права, фінансово-правові норми та фінансово-правові відносини тощо.

Рецензентами видання є доктор юридичних наук, професор кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права УжНУ М.В. Сідак та начальник Головного управління ДФС у Закарпатській області О.О. Петріченко.

Автори сподіваються, що нове видання «Фінансове право» стане таким само цікавим та корисним для різних категорій читачів – викладачів та студентів юридичних та економічних факультетів, юристів, економістів, податківців, як і попереднє видання.

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.