Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Вийшов друком навчальний посібник «Методологія органічного синтезу»

0 31

Вийшов друком навчальний посібник «Методологія органічного синтезу»

У видавництві «Бреза» побачив світ навчальний посібник «Методологія органічного синтезу», підготовлений доценткою кафедри органічної хімії УжНУ, кандидаткою фармацевтичних наук Галиною Різак.

Видання «Методологія органічного синтезу» націлене на формування у студентів базового комплексу знань з методології органічного синтезу, ознайомлення студентів з основними сучасними підходами до планування складних синтезів органічних сполук, опанування ними стратегії і тактики синтезу, оволодіння навичками самостійного планування синтезів сполук, які необхідні для органічної хімії, галузей наук про сучасні матеріали, пошуку альтернативних джерел енергії, розробки нових лікарських препаратів, що і є метою вивчення цієї навчальної дисципліни.

Навчальний посібник складений відповідно до програми навчальної дисципліни і містить теоретичний матеріал, приклади, питання для самоконтролю та самостійної роботи, список рекомендованої літератури.

У посібнику наведено сучасні органічні реакції – синтетичні методи і технологія проведення синтезів (тактика) та алгоритми (стратегії) сучасного планування синтезів складних органічних сполук з метою використання в майбутній професійної діяльності.

Запропонована послідовність із 9 тем створює умови для логічного засвоєння змісту дисципліни. Питання розкривають сутність відповідних тем, забезпечують викладення методологічних основ дисципліни «Методологія органічного синтезу».

Загалом навчальний посібник спрямований на поглиблене вивчення найбільших типових теоретичних понять органічного синтезу й надійних синтетичних методів, закладених у роботах Нобелівського лауреата 1990 року Е.Дж.Корі, а також методи, за допомогою яких можна будувати органічні молекули будь-якої складності.

Навчальний посібник з дисципліни «Методологія органічного синтезу» відповідає вимогам щодо підготовки навчальної літератури для студентів (магістрів) хімічних спеціальностей.

Необхідну кількість посібників авторка передасть до Наукової бібліотеки УжНУ.

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.