Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ужнівці навчалися програмувати в ужгородських айтішників

За сприяння компанії SharpMinds наші студенти завітали в офіс компанії Astound Commerce, де дізнавалися про цікавинки у роботі з ІТ

0 225

Ужнівці навчалися програмувати в ужгородських айтішників

Сфера ІТ нині чи не найперспективніша – і з цим складно сперечатися. За технологіями – майбутнє. Тому в УжНУ готують чимало фахівців, що знаються на програмуванні. Днями за сприяння компанії SharpMinds наші студенти завітали в офіс компанії Astound Commerce, де дізнавалися про цікавинки у роботі з ІТ.

Ініціювали мітап студенти матфаку Таїсія Бобик, Олександр Присяжний, Даніел Каршаі та Михайло Шуба. Влітку під час проходження практики у Borodar Game Studio студенти познайомилися з ужгородськими айтішниками, які й запропонували молоді спрямувати свій розвиток у цьому напрямку.

Ужнівці навчалися програмувати в ужгородських айтішниківПрийти на захід міг усяк охочий, тож аудиторія виявилася й справді широкою: близько 70 слухачів, серед яких більшість – студенти різних підрозділів УжНУ, де вивчають дотичні з програмуванням науки, – мали нагоду поспілкуватися з розробниками програмного забезпечення.

Співорганізаторка зустрічі, випускниця матфаку Альона Рілець каже: «Суть цих мітапів у тому, щоб поділитися своїм досвідом із новими людьми в ІТ-сфері або підкинути ідеї людям, які вже цим займаються. Для багатьох це зустріч із давніми друзями, приправлена інтерактивом та гумором. Це не нудна розмова про технології, а навпаки – пізнавальна зустріч».

Ужнівці навчалися програмувати в ужгородських айтішниківЗагалом так званий GDG-мітап – це зустріч студентства з ентузіастами, що цікавляться програмуванням, ІТ, технологіями Google. Протягом зустрічі торкнулися веб-програмування й дізналися, як створювати власні продукти.

Про тонкощі й цікавинки роботи студенти дізнавалися від розробників Яна Дацюка (SharpMinds), Павла Данилюка (Three.do) та Володимира Вучкана (Dex).

Тая Бобик
Тая Бобик

Другокурсниця матфаку й одна з організаторок зустрічі Тая Бобик ділиться враженнями: «Мені здається, що такі зустрічі особливо корисні для студентів. Це досвід, який стане в пригоді в майбутньому. До речі, це не єдині мітапи в Ужгороді. Наприклад, дуже круті зустрічі для майбутніх програмістів влаштовує ще Uzhhorod IТ Community. Відвідуючи такі події, маєш змогу дізнатися багато цікавих речей про нові підходи в розробці, про цікаві методи вирішення задач або просто почути історії з життя. Також знайомишся з багатьма новими людьми. Ми тільки починаємо будувати своє майбутнє, й ці знайомства пригодяться. У нашому місті дуже хороша ІТ-спільнота, ці люди надзвичайно відкриті і доброзичливі, готові допомогти. Тож сподіваюся стати членом цієї сім’ї».

Медіацентр УжНУ,
фото Михайла Шуби
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.