Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Обережно – діти, або Як магістрантка філфаку своїх учнів до університету водила

Дітки із ЗОШ №14 переглянули документальне кіно «Сім історій успішних ромських жінок», встигли роздивитися головний корпус УжНУ зсередини та уявити себе студентками

0 486
Обережно – діти, або Як магістрантка філфаку своїх учнів до університету водила
Юні гості УжНУ
Проводити заняття у нестандартний спосіб, застосовувати в навчальному процесі новітні засоби та вигадувати цікаві, креативні завдання вчать студентів-старшокурсників філфаку. Переконатися в тому, що викладацька праця недаремна, можна на численних прикладах. Ось один із них: днями студентка-магістрантка філологічного факультету Юлія Варга привела до університету своїх учнів. Для чого – цікавилися журналісти Медіацентру.

Юля ось уже два роки поєднує навчання в університеті та роботу в ужгородській ЗОШ I–II ступенів №14. У цій школі навчаються переважно дітки із ромських сімей, для яких вчителі завжди стараються організувати цікаве дозвілля. Дівчина розповідає, що керівництво школи часто влаштовує для учнів екскурсії, залучає до культурно-мистецької діяльності. Лише протягом місяця діти встигли побувати на зеленому уроці в Ботанічному саду УжНУ, відвідали з американськими гостями Закарпатський академiчний обласний театр ляльок «Бавка», навіть привітали концертом до Дня вчителя Часлівецьку школу-інтернат.

Діти зі своєю учителькою побували на прес-конференції організаторів кінотуру «Роми, яких ви не знали» – першого в Україні документального проекту про сучасних українських ромок, які реалізувалися у житті. Власне, показ фільму «Сім історій успішних ромських жінок» відбувся через кілька днів у читальному залі бібліотеки УжНУ, і дітям було надзвичайно цікаво побачити цю стрічку.

Обережно – діти, або Як магістрантка філфаку своїх учнів до університету водила
Під час перегляду фільму

Обережно – діти, або Як магістрантка філфаку своїх учнів до університету водилаЮлія Варга каже: «Учні дізналися про долю ромських жінок, талановитих і творчих, і про те, яким важким був їхній шлях до визнання. Дівчатам близька доля героїнь фільму, адже вони теж дуже здібні. Школярі надихнулися історіями життя, побачили, як потрібно працювати над собою, щоб досягти мети».

Окрім перегляду кіно, встигли роздивитися університет, уявити себе студентками. «Дітей цікавить, яким є навчання, як відбуваються пари, чи хороші викладачі, як виглядає університет, тому вирішили поєднати кінопоказ із невеличкою екскурсією моєю альма-матер. Метою було залучити дітей у майбутньому до навчання у виші, показати, де здобувають вищу освіту, та мотивувати їх до навчання», – розповідає молода вчителька.

Обережно – діти, або Як магістрантка філфаку своїх учнів до університету водила

Як каже Юля, після перегляду стрічки і відвідин університету учениці раз по раз висловлювалися, що прагнуть реалізуватися в житті й стати успішними, «як тьоті з фільму».

Ксенія Шокіна,
фото Юлії Варги
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.