Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Запорізькі студенти-філологи приїхали до Закарпаття на практику

Протягом тижня запорізькі юнаки та дівчата проходять фольклорну та діалектологічну практику на Закарпатті

0 632
Запорізькі студенти-філологи приїхали до Закарпаття на практику
Запорізькі студенти-філологи приїхали до Закарпаття на практику
Днями студенти-україністи Запорізького національного університету разом зі своїми викладачами навідалися до УжНУ. Протягом тижня юнаки та дівчата проходять фольклорну та діалектологічну практику в колоритному закарпатському краї.

Першого дня прийшли на філфак, де зустрілися й з керівництвом університету. Розпочала захід завідувач кафедри української літератури Валентина Барчан, яка повідала студентам про історію створення Ужгородського університету, його діяльність та структуру. Наголосила на тому, що філологічний факультет УжНУ – ровесник самого вишу, адже був одним із перших чотирьох його підрозділів.

Запорізькі студенти-філологи приїхали до Закарпаття на практику

Запорізькі гості

Відтак слово взяла декан філологічного факультету Галина Шумицька, яка тепло привітала присутніх, розповіла докладніше про відділення філфаку УжНУ та можливості студентів цього підрозділу. Подарувала гостям екземпляри збірника наукових статей ІІ Міжнародної науково-практичної конференції студентів та аспірантів «Актуальні проблеми філології та журналістики». До слова, студент Запорізького національного університету Вадим Молоцький, який приїхав до Закарпаття на практику, також має публікацію свого доробку в згаданому збірнику.

Перед гостями виступила й проректор УжНУ з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел. Вона наголошувала на важливості такої співпраці між університетами, а також подарувала гостям книгу, видану до 70-річчя Ужгородського національного університету.

Запорізькі студенти-філологи приїхали до Закарпаття на практику

Мирослава Лендьел та Галина Шумицька

Серед юнаків і дівчат, які збиратимуть закарпатський фольклор та фіксуватимуть тутешні говірки, студенти І та ІІ курсів. З ними до УжНУ завітали кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури Запорізького національного університету Валентина Кравченко, професор кафедри Наталія Зубець та знана запорізька журналістка Раїса Ліфантій.

Після вітальних слів присутні мали змогу переглянути відеопрезентацію Ужгородського національного університету, зняту до його 70-річчя, а також ролик про філологічний факультет нашого вишу.

Антоніна Чундак
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.