Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Абітурієнти обирають УжНУ, тому що «один з найкращих університетів»

Для своїх майбутніх студентів Ужгородський університет відкрив консультаційний пункт, де кожному допоможуть зареєструвати електронний кабінет, а відтак і подати заяви

0 368
Незважаючи на карантин і пов’язані з ним труднощі, цьогорічні абітурієнти все-таки складали ЗНО, аби вступити на омріяні спеціальності у вищих закладах освіти. Уже кілька днів абітурієнти мають змогу зробити черговий крок до студентського життя – зареєструвати свої електронні кабінети. Для тих, хто має з цим якісь труднощі, Ужгородський університет відкрив консультаційний пункт, де кожному допоможуть зі створенням обліковки, а відтак і поданням заяви. А Медіацентр тим часом знову дізнавався в майбутніх ужнівців, як готувалися до ЗНО й складали його в умовах карантину та які спеціальності переважно обирають.
У консультатційному пункті УжНУ допоможуть зареєструвати електронний кабінет та подати заяви
У консультатційному пункті УжНУ допоможуть зареєструвати електронний кабінет та подати заяви
Катерина Олексик
Катерина Олексик

Катерина Олексик, випускниця Доробратівської ЗОШ І–ІІІ ст., що на Іршавщині, розповідає: «Навчатися під час карантину було трохи важко, адже ми не ходили до школи, не було регулярної підготовки. Через скасування транспортного сполучення також не завжди вдавалося відвідувати репетиторів, тому я придбала курси для підготовки до ЗНО, аби самотужки давати раду з навчанням. Вдома розробила собі розклад, за ним сама й навчалася.

Самодисциплінуватися було нелегко, але я старалася, бо знала, що мені це потрібно в майбутньому. Вдалося набрати хороші бали на ЗНО. Хочу подавати заяви на економічний факультет та факультет іноземної філології УжНУ. Цей виш, як на мене, престижний, має програми обміну студентів, що для мене важливо, також чула тільки хороші відгуки від друзів, знайомих. Сподіваюся на те, що вдасться вступити на бюджетне місце».

Олександра Оленищак
Олександра Оленищак

Олександра Оленищак, випускниця Кам’яницької ЗОШ: «Я відвідувала підготовчі курси з історії, що проходили при УжНУ. І мені вдалося майже з нуля вивчити її за 7 місяців. Саме завдяки цьому я склала ЗНО на високі бали, чому дуже тішуся. Тепер у мене невизначеність, адже хочу вступати на факультет міжнародних економічних відносин або на економічний факультет. Вважаю, що Ужгородський університет, є одним із найкращих університетів, він посідає 11-е місце в ТОПі вишів України. По-друге, чому обираю УжНУ, – це через те, що живу неподалік Ужгорода. Інші варіанти навіть не розглядаю: саме цей виш  ставитиму 1-им пріоритетом».

Олександр Гелетей
Олександр Гелетей

Олександр Гелетей, випускник Доробратівської ЗОШ І–ІІІ ст.: «На початку карантину навчання давалося важко, але потім потроху влився в такий режим. Якби й не було карантину, все одно потрібно було б багато готуватися, але з учителями трохи легше. Із спеціальностями, на які хочу вступати, ще не до кінця визначився. Але точно знаю, що подаватиму документи на факультет інформаційних технологій. Про цей підрозділ чув тільки позитивне, та й сама сфера мені досить цікава».

Христина Чепак
Христина Чепак

Однокласниця Олександра Христина Чепак каже: «Особисто мені карантин допоміг, адже мала більше часу на підготовку. Ходила на додаткові заняття з математики, бо цей предмет давався нелегко. Своїми результатами дуже задоволена. Можливо, посприяло цьому й те, що на ЗНО зовсім не хвилювалася, навпаки, цей день для мене був як свято. Планую подавати заяви в Ужгородський університет на факультет суспільних наук (спеціальність «Психологія»), а також на географічний факультет (кафедра «Фізичної географії та раціонального природокористування»). Психологія мені давно подобається. Це цікаво і важливо, навіть якщо не працюватиму відтак за спеціальністю. Географія також є захопливою наукою. Чула, що знайомі, які є студентами цього факультету, багато їздять на екскурсії, розповідають цікаві речі про навчання. Сподіваюся, що вступлю на державне замовлення, бо бали здобула високі».

Олександра Костьо
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.