Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

«Інформаційна миска» – 2018: медійна родина філфаку успішно пройшла перевірку на міцність дружби

Журналістський боґрач-фест завершився куштуванням страв інших команд, обміном рецептами й дружним прибиранням території

0 584

«Інформаційна миска» – 2018: медійна родина філфаку успішно пройшла перевірку на міцність дружби

З півмісяця минуло від чергової, традиційної для медійників УжНУ «Інформаційної миски». Вляглися емоції, але досі свіжими є враження. А пам’ять повертає незабутні миті, котрі хочеш проживати знову і знову…

Може здатися, що приходити в той самий час у те саме місце щороку, готувати такі самі страви, бачитися з тими самими людьми, – зрештою приїдається. Але «Скалка», і теперішня теж, – це місцина, де статися може все, що завгодно, – повірте. Тут легко знайти нових друзів або ж порозумітися, коли пробігла кішка між давніми; поспілкуватися з викладачами у неформальній обстановці, потанцювати, поспівати, одно слово, – добряче повеселитися й відпочити від університетської метушні.

Цього разу організатори фестивалю (звичайно, насамперед його ініціатор і натхненник Віталій Завадяк та інші викладачі кафедри) скоригували звичний змагальний процес – замість одного переможця визначали найкращих у кожному виді змагань. Інтелектуальні завдання й спортивні герці влаштували й виступали в них арбітрами доценти кафедри журналістики Володимир Тарасюк та Євген Соломін.

«Інформаційна миска» – 2018: медійна родина філфаку успішно пройшла перевірку на міцність дружби
Тож після урочистого відкриття фесту й напутніх слів завкафедри Юрія Бідзілі, котрий побажав вихованцям насамперед доброго відпочинку й незабутніх вражень, молодь узялася потроху готувати свої фірмові страви на вогні, перериваючись між тим на конкурси.

«Інформаційна миска» – 2018: медійна родина філфаку успішно пройшла перевірку на міцність дружби«Інформаційна миска» – 2018: медійна родина філфаку успішно пройшла перевірку на міцність дружби

У центрі непереможна армреслерка Ліана Панасюк
У центрі непереможна армреслерка Ліана Панасюк ☺

Перше завдання – презентувати свою команду. Журі, до якого ввійшли всі присутні викладачі кафедри, мали оцінити влучність та оригінальність самоназв кожного гурту і, звичайно, сам виступ. Перший курс назвався «Першим некабельним» і зумів підготувати найбільш змістовну й цікаву презентацію – тож здобули перше місце в стартовому змаганні. Другокурсниці «Молоді вовчиці» зуміли вибороти срібло в цьому конкурсі, третю сходинку між собою поділили «Перчик Чилі» (третьокурсники), «Ветерани 20+» (четвертокурсники) та «Бур’ян» (об’єднана команда рекламістів та піарників ІІ, ІІІ й ІV курсів).

По ходу заходів цікаво почути враження студентства. Першокурсниця Діана Магоч ділиться: «Мені дуже подобається такий формат відпочинку, адже тут зібралися всі курси, і ми знайомимося між собою, розуміємо, що це шанс набратися сил перед модулями, які вже зовсім на носі». А вже майже ветеранка фесту Марія Шелельо додає: «Я вже на четвертому курсі, і кожного року тут щось змінюється: нові люди, нові бачення. Не змінюється хіба що завзятість першокурсників, котрі переважно виграють, адже більш активні й готуються до фестивалю сумлінно. Наш курс нині не в повному складі, але тут пригадуються найяскравіші події за чотири роки. Трохи сумно, бо розуміємо, що це наша остання «Інфомиска», але впевнені: вона запам’ятається надовго».

«Інформаційна миска» – 2018: медійна родина філфаку успішно пройшла перевірку на міцність дружбиА тим часом фестиваль триває. У спортивному конкурсі перемагають рекламісти-піарники, які найкращі і в дівочому армреслінгу, і в стрибках у довжину!

Організатори вирішили, що студентам-журналістам не варто забувати про професійні навички навіть на природі, тож головне завдання інтелектуального конкурсу – дати назву для газетного матеріалу про «Інформаційну миску».

І тут теж перемога за першачками, котрі вміло поєднали у своєму заголовку до гіпотетичної публікації, певно, стільки характеристик, скільки інгредієнтів використали у своєму боґрачі ☺.

Головний суддя конкурсів, а за сумісництвом наш викладач Володимир Тарасюк розповідає: «Мета «Миски» –зібратися, здружитися ще більше, пізнати одне одного. Хай є певна фінансова обмеженість, бо ж такий фестиваль можна проводити й не тільки на «Скалці», та це не вада заходу – компенсовуємо добрим настроєм та ентузіазмом. Думаю, що й цього разу ми впоралися».

«Інформаційна миска» – 2018: медійна родина філфаку успішно пройшла перевірку на міцність дружбиЧас у розвагах і спілкуванні біжить геть непомітно… Ось уже й завершальний етап – кулінарний конкурс, у якому учасники визначали, хто вміє готувати найкраще. На смак журі, найліпше боґрач удався «Перчикові Чилі», а в небоґрачевій номінації відзначили запечену м’ясну страву рекламно-піарного «Бур’яну».

Попри змагання й суперництво, широка медійна родина філфаку успішно пройшла перевірку на міцність дружби. Після змагань куштували страви інших команд, обмінялися рецептами. Під завісу фесту не забули дружно прибрати за собою територію.

Завершився день непереборним бажанням проводити так час і надалі та небажанням їхати зі «Скалки». Усе ж довелося посідати до автобусів і рушити додому…

Що на завершення?

Дякуємо всім, хто доклав зусиль, щоб фестиваль таки відбувся! Було класно! Хай далі – буде!

Тетяна Проданець,
фото, відео Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.