Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Перші стрільби на полігоні мали курсанти військової кафедри УжНУ

У рамках навчання молодь постійно вправляється й з навчальною зброєю, яка є у розпорядженні підрозділу

0 570

Перші стрільби на полігоні мали курсанти військової кафедри УжНУ

З першим теплом на кафедрі військової підготовки вирішили не гаяти часу й вирушати Ужгородський загальновійськовий полігон, що в Оріховиці. Тут курсанти першого року навчання мали перші заняття зі справжньою зброєю.

Перші стрільби на полігоні мали курсанти військової кафедри УжНУПерші стрільби на полігоні мали курсанти військової кафедри УжНУ

П’ять взводів кафедри (піхотинці, спецпризначенці, артилеристи та два взводи психологів), а це майже 100 курсантів, вперше вправлялися з бойовою зброєю.

Перші стрільби на полігоні мали курсанти військової кафедри УжНУПочали, звісно, з шикування, а далі розійшлися по позиціях. Кожен мав нагоду повправлятися з АК-74 (автомат Калашникова), РПК-74 (ручний кулемет Калашникова), СВД (снайперська гвинтівка Драгунова) та ПМ (пістолет Макарова).

Дарина Коловська
Дарина Коловська

Дарина Коловська командує взводом психологів і розповідає, що стріляє вже не вперше – до цього дівчина тримала зброю на шкільних заняттях із захисту Вітчизни та в тирі. «На полігоні стріляти цікавіше. Тут усе по-іншому. Емоції були змішаними, спочатку відчувала мандраж, не могла влучити в мішень, а потім опанувала себе й результат вийшов непоганий. Чесно зізнатися, від початку навчання на військовій кафедрі я ще жодного разу не пошкодувала й не засумнівалася у своєму виборі. Тепер мені додалося впевненості, що я там, де треба», – запевняє Дарина.

Юрій Якубець
Юрій Якубець

А от помічник завідувача кафедри з організаційних питань Юрій Якубець на полігоні вже не вперше, однак цього разу досвіду, каже, додалося в рази: «В 11 класі ми стріляли на полігоні в рамках навчання. Але тоді це було радше на інтерес і для галочки. Цього разу ми вийшли на рубежі, викладачі все роз’яснили, показали, що й до чого, а патронів – цілий магазин! Було дуже круто, і коли відстріляв своє, хотілося ще. Я навчаюся на юридичному факультеті і в майбутньому хочу реалізуватися у воєнізованій структурі – можливо, СБУ чи подібній».

Варто зауважити, що у рамках навчання на кафедрі військової підготовки курсанти постійно вправляються з навчальною зброєю, яка є у розпорядженні підрозділу, а тому збирати й розбирати, чистити її для них уже не нове. Крім того, весь час тренують влучність у кафедральному мультимедійному тирі.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.