Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Петро Горват: до формування небюджетних пропозицій слід підійти зважено

Відповідно до умов прийому, ВНЗ може оголошувати небюджетні пропозиції з переліком предметів, який відрізняється від бюджетних

0 233
21 грудня на засіданні Вченої ради відповідальний секретар Приймальної комісії УжНУ Петро Горват окреслив основні положення Правил прийому до вишу в 2018 році.
Петро Горват: до формування небюджетних пропозицій слід підійти зважено
Петро Горват

Відповідно до умов прийому, ВНЗ може оголошувати небюджетні пропозиції з переліком предметів, який відрізняється від бюджетних.

  • Ліцензійні обсяги доведеться розділити.
  • Небюджетні пропозиції варто вводити на спеціальностях, де передбачений не зовсім вдалий вибір предметів.
  • Вступники, котрі подадуть заяви на небюджетні пропозиції, не мають права перевестися на місця державного замовлення.

Тому відповільний секретар Приймальної комісії наголосив: до формування небюджетних пропозицій слід підійти зважено. А подати їх підрозділи мають до 5 січня, адже саме цього місяця вступники реєструватимуться на пробне ЗНО, у лютому — власне на тестування.

Широкий конкурс, у рамках якого абітурієнти з усієї України конкурують між собою, поширений і на педагогічні спеціальності. Винятками тут є «Середня освіта (Мова і література)», «Спеціальна освіта», «Фізична культура і спорт».
Для спеціальностей «Журналістика» та «Середня освіта (Фізичне виховання)» творчі конкурси змінили на обов’язкові творчі заліки. Їх можна проводити з 1 лютого до 26 липня.

Відтак ішлося про особливості кампанії для осіб, які вже здобули ступінь бакалавра. Як зауважив Петро Горват, є три типи вступу до магістратури:

1. Винятково за результатами трьох ЗНО (для спеціальностей «Право», «Міжнародне право»).

2. Вступники на спеціальності «Гуманітарні науки» (крім «Філології»), «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Сфера обслуговування», «Міжнародні відносини» (крім «Міжнародного права») складатимуть ЗНО з іноземної мови та вступні іспити.

3. Для вступу на інші спеціальності слід скласти фахові іспити.

«Суттєвих змін до правил прийому до Природничо-гуманітарного коледжу немає. Вступ до бакалаврату на основі рівня молодшого спеціаліста здійснюватиметься на основі фахового випробування», — підсумував Петро Горват.

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.