Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ триває вступна кампанія. Скільки заяв подали?

На ранок 22 липня до Ужгородського національного університету подано близько 12 300 заяв

1 233

В УжНУ триває вступна кампанія. Скільки заяв подали?

Другий тиждень в Україні триває вступна кампанія в онлайн-режимі. Чи виникають труднощі з подачею документів у абітурієнтів УжНУ? Скільки заяв уже подали? Що кажуть самі вступники? Дізнавався Медіацентр.

У приймальній комісії Медіацентру повідомили, що на 9 ранку 22 липня до Ужгородського національного університету подано близько 12 300 заяв. Із них 10 463 – від випускників шкіл на основі ПЗСО, 620 вступників бажають продовжити своє навчання в УжНУ на основі диплома молодшого спеціаліста, а до магістратури вступає 1206 бакалаврів. Найпопулярніші наразі факультети інформаційних технологій, суспільних наук, історії та міжнародних відносин, іноземної філології, а також економічний, медичний та юридичний.

В УжНУ триває вступна кампанія. Скільки заяв подали?Подати документи можна онлайн через електронний кабінет до 18:00 п’ятниці, 23 липня. Як це зробити, читайте тут.

Також у головному корпусі університету працює консультаційний центр (вул. Університетська, 14, читальна зала бібліотеки). Там вам допоможуть зареєструвати електронний кабінет, подати електронну заяву, зробити сканкопії документів і дадуть відповіді на запитання щодо вступу.

«У перший день прийому заяв було дуже багато абітурієнтів. Але з часом активність спадала, бо все більше вступників уже встигли подати документи. Ми допомагаємо зареєструватися, якщо людина переймається, що десь помилиться чи самостійно не розбереться. Але насправді там усе дуже просто і можна все зробити самостійно за вказівками. Дуже важливо мати електронну пошту, на яку можна зайти», – каже координаторка приймальної комісії Оксана Компанієць.

Ярослава Крисина
Ярослава Крисина

Абітурієнтка Ярослава Крисина приїхала з документами з Мукачева. У день подачі дівчина ще й устигла зустрітися з цьогорічними випускниками й приміряти їхні мантії. Жартує: на удачу. Ярослава каже: «Спочатку думала про вступ до Києва, але зрештою вирішила подавати документи лише в УжНУ – все ж таки це своє, рідне і додому недалеко. Перший пріоритет поставила факультетові здоров’я та фізичного виховання, також подала документи на біологічний та філологічний факультети. Взагалі мене переповнюють емоції і я дуже задоволена, що я тут».

Результати конкурсу будуть до 28 липня. Оригінали документів потрібно принести до 2 серпня безпосередньо у відбіркову комісію обраного факультету.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.