Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти факультету туризму та МК професійно вдосконалювалися на виробничій практиці

Викладацьких навичок молодь набувала через заняття з підлітками на базі відділу «Вікно в Америку» Закарпатської обласної бібліотеки ім. Ф. Потушняка

0 175
Практика – найважливіший етап навчання. Після засвоєння теоретичного матеріалу, моделювання різноманітних ситуацій для його використання на лабораторних заняттях, варто закріпити знання у реальних умовах – на практиці. Такої думки і студентство факультету туризму та МК.

Студенти факультету туризму та МК професійно вдосконалювалися на виробничій практиціЦієї осені магістранти підрозділу пройшли свою останню виробничу практику, яка виявилася перекладацькою і зайняла два тижні кропіткої праці.

Студенти факультету туризму та МК професійно вдосконалювалися на виробничій практиціНа весь її період кожен мав індивідуальне завдання – виконати переклад тексту з української мови на англійську і навпаки. Інша частина – власне викладацька – відбувалася на базі відділу «Вікно в Америку» Закарпатської обласної бібліотеки ім. Ф. Потушняка. Студенти мали провести 3 різноманітні курси: вивчення мови для початківців, розмовний для підлітків, читання.

«Це добрий досвід, адже ми спробували себе в ролі викладача іноземної мови. Тому вже маємо уявлення про те, що на нас чекає найближчим часом. Тут ми можемо бути не тільки корисні людям, а й удосконалювати знання англійської мови», – розповідає Каріна Нодь перед заняттям, на яке вдалося потрапити й Медіацентру.

Відтак почали знайомство. Першими розповідали про себе власне практиканти, аби додати сміливості та відкритості учням. Зосереджено вивчали мову під час туризмознавчого етапу заняття: на екрані з’являлося фото якось визначного місця, лунало питання, яке наштовхувало на впізнавання зображуваного. Після того, як хтось озвучував правильний варіант відповіді, розпочиналося жваве всебічне обговорення.

Студенти факультету туризму та МК професійно вдосконалювалися на виробничій практиціПриємним доповненням вечора стали композиції на гітарі у виконанні Івана Соханича. Як запевняє хлопець, інтерактивний спосіб вивчення і справді дієвий, і додає: «Я маю задоволення від звучання власного голосу під улюблену пісню та емоцій, які вихоплюються назовні у слухачів».

Оскільки ми потрапили на розмовний курс, орієнтований на підлітків, учасники заняття мали від 12 до 17 років. Варто відзначити, що присутні виявилися не тільки активними у спілкуванні, а й справді обізнаними у сфері туризму. Труднощів з обговоренням англійською мовою ні в кого не виникало, адже матеріал подавався доступно, а складність питань відповідала рівню знань учнів.

Задоволені стараннями за п’ять хвилин дипломованих магістрів і працівники бібліотеки, де студенти проводили заняття. Найголовнішим є те, що відчувається віддача, бажання працювати й мати задоволення від виконаної роботи.

Наставляли й допомагали молоді у вирішенні суперечливих питань керівники практики – завідувачка кафедри міжнародної комунікації доцент Руслана Жовтані та старші викладачки Людмила Коваль, Вікторія Данилюк, Оксана Панько. Студенти дуже вдячні їм за підтримку.

Вікторія Кенідра
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.