Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Про значення людського потенціалу в регіональному розвитку говорили представники УжНУ на конференції у Словаччині

Ужгородський університет на міжнародному форумі в місті Подгайська представили завідувачка кафедри психології Уляна Михайлишин та асистентка цієї кафедри Інна Юхименко

0 586
18 жовтня відбулася міжнародна науково-практична конференція «Значення людського потенціалу в регіональному розвитку» у словацькому містечку Подгайська. Форум організували Eastern European Ddevelopment Agency (EEDA), Európsky inštitút ďalšieho vzdelávania (м. Подгайська, Республіка Словаччина), співорганізатором виступив і Ужгородський університет.
Учасники конференції
Учасники конференції

Основна мета заходу – обговорити найактуальніші теоретичні і практичні проблеми значення людського потенціалу в регіональному розвитку.

У конференції взяло участь понад 40 науковців, аспірантів, представників бізнес-структур, державного апарату Словаччини, Чехії, Польщі, України. Серед них і делегати від УжНУ, зокрема завідувачка кафедри психології, доктор психологічних наук Уляна Михайлишин та асистентка кафедри психології Інна Юхименко.

Роботу форуму розпочав президент Європейського інституту післядипломної освіти, директор Східноєвропейської агенції розвитку, президент ICOCRIM словацького бюро, доктор права JDR, почесний професор Йозеф Затько. У своєму виступі він наголосив на важливості та перспективності таких наукових заходів не лише для вчених-педагогів, а й для практичних працівників різних галузей з метою використання наукових напрацювань і застосування найефективніших результатів досліджень у своїй практичній діяльності.

Завідувачка кафедри психології Уляна Михайлишин та президент Європейського інституту післядипломної освіти Йозеф Затько (Словаччина)
Завідувачка кафедри психології Уляна Михайлишин та президент Європейського інституту післядипломної освіти Йозеф Затько (Словаччина)

Завідувачка кафедри психології Уляна Михайлишин висловила найщиріші слова президентові Європейського інституту післядипломної освіти, доктору права Йозефу Затьку як організатору наукового зібрання й подякувала за теплий прийом, високий професіоналізм в організації й проведенні міжнародної конференції.

Говорячи про значення людського потенціалу, Уляна Михайлишин згадала передусім студентську молодь, яка є носієм людського капіталу і соціальним ресурсом країни і суспільства. Саме студентство – це величезний інтелектуальний та управлінський потенціал культурно-духовної, державно-адміністративної, економіко-матеріальної сфер соціуму. Воно, будучи інтелектуальною, духовною елітою молоді, є потенційною елітою суспільства загалом, майбутньою інтелігенцією, гордістю нації.

Президент Європейського інституту післядипломної освіти Йозеф Затько (Словаччина) вручає подяку асистентці кафедри психології Інні Юхименко
Президент Європейського інституту післядипломної освіти Йозеф Затько (Словаччина) вручає подяку асистентці кафедри психології Інні Юхименко

Не маючи чітко заданого самостійного місця в системі соціально-економічних відносин, студентство утім є субʼєктом розвитку і перетворення суспільства, опосередковано бере участь у праці в формі накопичення і відтворення наукових знань. При цьому система цінностей студентської молоді, яка формується в тому числі й за роки навчання у вищому навчальному закладі, буде системою цінностей цілого покоління фахівців, які діють у різних сферах життєдіяльності суспільства.

Учасники конференції обмінялися думками й окреслили ініціативи щодо активізації співпраці між науковою спільнотою країн-партнерів. Усіх учасників конференції було нагороджено почесними сертифікатами.

Президент Європейського інституту післядипломної освіти, директор Східноєвропейської агенції розвитку, доктор права JDR Йозеф Затько за допомогу в організації міжнародної конференції вручив подячні листи завідувачці кафедри психології Уляні Михайлишин та асистентці цієї кафедри Інні Юхименко.

За інформацією кафедри психології
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.