Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти-біологи завершили опановувати курс з технології секвенування та генотипування

Завдяки цій дисципліні магістранти здобули знання й практичні навички роботи з найсучаснішими методами аналізу генетичної інформації

0 8
На біологічному факультеті Ужгородського університету успішно завершили новий навчальний курс «Технології секвенування та генотипування», який впроваджується в межах освітньої програми «Біоінформатика» для магістрантів спеціальності «Біологія та біохімія». Завдяки цій дисципліні студенти опанували знання й практичні навички роботи з найсучаснішими методами аналізу генетичної інформації, що є ключовими для сучасної біології та біомедицини.

Студенти-біологи завершили опановувати курс з технології секвенування та генотипуванняЗапрошеним лектором курсу був науковець з Оклендського Університету (Oakland University), що в американському штаті Мічиган, колишній випускник УжНУ, нині доктор філософії Вальтер Волфсбергер. Він поділився з молоддю досвідом у галузі аналізу геномних даних. Студенти засвоїли ключові практичні аспекти біоінформатичного аналізу, навчилися досліджувати біологічні послідовності з використанням популярної вебплатформи «Galaxy», проводити порівняння геномів і будувати філогенетичні дерева для вивчення еволюційних зв’язків між видами. Окрему увагу було приділено важливим методам популяційної генетики, як-от аналіз головних компонент (PCA) та генетичної структури популяцій (Admixture/STRUCTURE).

Навчальний курс «Технології секвенування та генотипування» надав студентам не лише теоретичні знання про передові методи (секвенування нового покоління (NGS) та секвенування довгих фрагментів), а й цінні практичні вміння для їхнього застосування. Здобуті компетенції дозволять випускникам ефективно аналізувати геномні дані, що є критично важливим для сучасної біології та біомедичних досліджень.

За інформацією біологічного факультету
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються дані ваших коментарів.