Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти-історики шліфували професійну майстерність в ужгородському ліцеї «Інтелект»

Учительськими секретами під час відкритого уроку з молоддю щедро ділився прогресивний і досвідчений педагог Мирослав Ігнатоля

0 518
22 жовтня студенти-історики 4-го курсу, опановуючи навчальну дисципліну «Методика викладання історії», відвідали багатопрофільний ліцей «Інтелект» міста Ужгорода. Організував практичний захід, що відбувається саме в цей час за незмінною щорічною традицією, доцент кафедри історії України Василь Міщанин. Четвертокурсники, які здобувають навички професії педагога, мали змогу зсередини побачити й оцінити особливості викладання історії учням типового закладу загальної середньої освіти.

Студенти-історики шліфували професійну майстерність в ужгородському ліцеї «Інтелект»На базі ліцею саме відбувся відкритий урок. Крім власне учнів 7-А, його відвідали колишня їхня вчителька початкових класів, вчителі-предметники, історики, які раніше тут проходили педагогічну практику, а нині вчителюють в Ужгороді (Мирослав Ігнатоля-молодший, Василь Карпов), батьки семикласників.

Прогресивний і досвідчений наставник Мирослав Ігнатоля щедро поділився зі студентами вчительськими секретами. Розкриваючи тему уроку «Святослав Завойовник», він уміло використав міжпредметні зв’язки, навів паралелі з сучасністю, процитував висловлювання відомих діячів про історичну постать київського князя Святослава Ігоровича. Семикласники, незважаючи на численну делегацію гостей, сміливо відповідали на запитання вчителя, показали навички і вміння самостійно мислити.

Студенти-історики шліфували професійну майстерність в ужгородському ліцеї «Інтелект»Після уроку відбулася відверта бесіда студентів з директоркою закладу Наталією Макарою та молодими вчителями. Йшлося про місію ліцею, його структуру, специфіку роботи з дітьми. Наприкінці зустрічі доцент Василь Міщанин подарував Мирославу Ігнатолі особисто та в шкільну бібліотеку свою недавно випущену монографію «Радянізація Закарпаття 1944–1950 рр.».

Студентам-історикам запам’яталися ці відвідини. «Дуже корисно перейняти професійний досвід від такого наставника, як Мирослав Павлович Ігнатоля. У майбутньому надіюся побувати ще на багатьох таких же цікавих і змістовних уроках», – поділилася враженнями четвертокурсниця Еріка Ковач. За словами студентки Оксани Гріги, надзвичайно цікаво було спостерігати за уроком історії, який пройшов на високому рівні: «Вчитель зумів розкрити тему уроку та досягнути мети з нестандартним підходом до вивчення матеріалу. Я була вражена не тільки організаторськими здібностями вчителя, а й його професіоналізмом та ерудицією. Також слід подякувати Василю Васильовичу Міщанину за те, що студенти мають можливість поєднувати теорію з практикою та засвоювати нові вміння і навички, які в надалі будуть конче потрібні в нелегкій професії історика».

Студенти-історики шліфували професійну майстерність в ужгородському ліцеї «Інтелект»Варто відзначити, що колектив кафедри історії України постійно влаштовує такі заходи, гармонійно поєднуючи теорію та практику. Викладачі кафедри налагодили тісні контакти з багатьма освітніми закладами як у місті Ужгороді, так і в усій Закарпатській області. Це важливо для професіонального розвитку майбутніх педагогів.

Інформацію підготувала Дарина Мороз,
студентка 4-го курсу спеціальності «Історія»
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.