Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ужнівці, що розробили теорію соціології туризму, стали учасниками ІІІ Конгресу соціологічної асоціації України

Секцією «Туристичні практики у соціологічному вимірі» керували представники кафедри соціології та соціальної роботи Ужгородського університету

0 346

Ужнівці, що розробили теорію соціології туризму, стали учасниками ІІІ Конгресу соціологічної асоціації України

Ужнівці, що розробили теорію соціології туризму, стали учасниками ІІІ Конгресу соціологічної асоціації України
Представники кафедри соціології та соціальної роботи УжНУ
Обговорити актуальні питання соціології та поспілкуватися з колегами з інших міст країни та закордону мали нагоду викладачі УжНУ в рамках ІІІ Конгресу соціологічної асоціації України, що днями відбувся у Харківському національному університеті ім. В. Н. Каразіна.

«Нові нерівності – нові конфлікти: шляхи подолання» – така тема конгресу, у рамках якого виступили й представники УжНУ. Такі зібрання відбуваються раз на 4 роки й збирають учених різних країн, які свого часу входили до складу Радянського Союзу, і дають можливість обмінятися думками про тенденції, що рухають суспільством, поговорити про глобальні проблеми світу.

Керувати секцією «Туристичні практики у соціологічному вимірі» довірили кафедрі соціології та соціальної роботи УжНУ, науковці якої розробили власну теорію соціології туризму, котра на сьогодні є домінантною в Україні.

Зокрема, під час форуму дослідники цієї кафедри представили свої розвідки наУжнівці, що розробили теорію соціології туризму, стали учасниками ІІІ Конгресу соціологічної асоціації України теми: «Практики зайнятості людей похилого віку у сфері туризму» (Р. І. Сопко), «Сучасні концепції сучасної мобільності» (К. Я.Новосад), «Туристсько-рекреаційна субкультура як сучасний новий тренд в соціальній роботі» (Ф. Ф. Шандор), «Основні сфери неформальної зайнятості населення в туристичній галузі Закарпаття» (Н. І. Варга), «Інституціоналізація соціології туризму» (К. К. Борщ), «Соціологічні ідеї туризму в соціально-гуманітарних науках» (В. А.Опаленик), «Кордон як бар’єр туристичних переміщень» (Я.Голоніч).

Свої напрацювання колегам по секції представили також науковці з Харкова, Донецька, Києва, Мінська, Їглави.

Ксенія Шокіна
Фото надані Федором Шандором
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.