Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Зі студентами та викладачами факультету ІТ зустрілися представники компанії «EPAM»

За кілька тижнів місцева молодь зможе більше дізнатися про напрямки діяльності EPAM та про особливості роботи фахівців різного спрямування безпосередньо в офісі компанії в Ужгороді

1 465
«EPAM Systems» – міжнародна IT-компанія, у якій понад 60 тисяч працівників у більш ніж 45 країнах світу. В українському представництві EPAM тепер працює понад 14 тисяч людей, це найбільша IT-компанія в нашій країні. Після початку повномасштабної війни в Україні компанія згортає бізнес у росії, а в нашій країні продовжує розвиватися навіть за таких непростих умов.

Нещодавно офіс компанії відкрили і в Ужгороді, тому представники EPAM започатковують співпрацю і з Ужгородським університетом. 9 червня відбулася перша зустріч на факультеті інформаційних технологій: зі студентами й викладачами ФІТ спілкувалися Юрій Ганенко – директор, Software Engineering, Олександр Ткаченко – керівник EPAM University Program у західних і південних регіонах України й Сергiй Гаращук – керівник південного регіону офісу компанії.

Юрій Ганенко
Юрій Ганенко

Юрій Ганенко розповів про напрямки роботи EPAM загалом і про особливості роботи в Україні в умовах воєнного стану. У нашій країні компанія працює з 2005 року, допомагає клієнтам успішно вирішувати складні бізнес-завдання й ефективно керувати процесом цифрової трансформації. EPAM співпрацює з великими міжнародними корпораціями: Google, Microsoft, Amazon, Adobe, Epic Games, SAP та ін. За минулий рік до компанії приєдналося 3100 спеціалістів, працюють над більш ніж 300 проєктами. З початком повномасштабної війни понад 90 % клієнтів залишилися працювати в Україні, до компанії також звертаються нові клієнти, підтримуючи таким чином українців. За словами пана Юрія, уже через кілька тижнів після початку війни продуктивність роботи компанії вийшла на довоєнний рівень: оскільки й раніше працювали у віддаленому режимі, то для організації роботи за нових умов не потрібно було нічого додаткового робити. У новоствореному ужгородському офісі одночасно можуть працювати 60 людей, хоч за бажання працівники виконують завдання дистанційно.

Олександр Ткаченко
Олександр Ткаченко

Компанія інвестує в навчання спеціалістів. Олександр Ткаченко, який також паралельно викладає в одному зі львівських вишів, розповів про університетські програми EPAM, на яких не тільки навчаються майбутні працівники, а й підвищують кваліфікацію університетські викладачі. Компанія також розвиває програми для учнів 10-11 класів: так школярі мають змогу більше дізнатися про можливі напрямки роботи в IT й зрозуміти, що найбільше зацікавить їх. Крім того, окремо функціонують програми для «світчерів» – тих, хто через війну втратив роботу й хоче спробувати себе в IT. Ці програми доступні по всій Україні, без прив’язки до локації. Оскільки більшість клієнтів компанії зі США та Західної Європи, то визначальними для кандидатів є не тільки логічні тести й тести на знання технологій відповідно до обраного напрямку, а й рівень знання англійської мови (працівники мають можливість вивчати її безкоштовно). 95% тих, хто успішно пройшов навчання, отримують роботу в EPAM як Junior Engineer.

Зі студентами та викладачами факультету ІТ зустрілися представники компанії «EPAM»Цікаво, що найстаршому успішному випускникові курсів компанії 65 років, а наймолодший – п’ятнадцятирічний хлопець із Ужгорода, який на високому рівні знає англійську й німецьку мови. Завідувач кафедри інформаційних управляючих систем і технологій УжНУ Олександр Міца зауважив, що в Ужгороді є багато талановитих учнів і студентів, які показують високі результати на змаганнях з програмування всеукраїнського та світового рівня. А крім потужного кадрового потенціалу, Закарпаття дуже багате на рекреаційні ресурси, що сприяють відновленню та розвитку духовних і фізичних сил людини, її працездатності.

Сергiй Гаращук
Сергiй Гаращук

За словами Сергiя Гаращука, уже через кілька тижнів ужгородські школярі й студенти зможуть більше дізнаватися про різні напрямки роботи компанії «EPAM» і про особливості роботи фахівців різного спрямування безпосередньо в ужгородському офісі компанії. А ще за кілька місяців EPAM планує запустити спільний курс із університетами: заняття відбуватимуться впродовж кількох місяців, розробники зосередяться на реалізації соціальних проєктів, допомагатимуть благодійним організаціям. Так студенти зможуть навчатися на реальних проєктах, а компанія надаватиме технічну підтримку й менторів.

Василь Шаркань,
доцент кафедри журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.