Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

УжНУ взяв участь у дослідженні щодо виявлення проблем і потреб внутрішньо переміщених осіб

Ужгородський університет організував пошук і добір респондентів, щоб забезпечити правильну вибірку, адже фокус-групи складалися з представників та представниць різних соціальних і вікових категорій обох статей

0 130
Фото Укрінформу
Фото Укрінформу
Україна вже не буде такою, як раніше: ні на рівні окремих особистостей, ні на рівні громад загалом. Ми змінилися. Виросли. Перед нами постали нові виклики, й ми щодня вчимося їх долати. У квітні УжНУ долучився до фокус-групового дослідження щодо проблем і потреб внутрішньо переміщених осіб, яке проводили Всеукраїнська ініціатива Активна громада та соціологічна компанія Active Group. Більше про дослідження Медіацентру розповіла директорка Центру сталого розвитку при УжНУ, комунікаційна координаторка Активної громади у місті Ужгороді Ганна Мелеганич.

«Соціологічне дослідження проблем і потреб ВПО проводили у 5 містах на Заході України: в Ужгороді, Іршаві, Львові, Дрогобичі й Хмельницькому. До речі, наш обласний центр був першим містом, — розповідає Ганна Мелеганич. — Опитували 3 цільові групи: внутрішньо переміщених осіб, волонтерів й місцевих мешканців. Можна сказати, що дослідження стосувалося змін у житті громад загалом, адже за його результатами можемо простежити взаємодії між людьми та вплив українців зі Сходу, Півдня й Півночі країни на громади Заходу».

Опитування відбувалося на анонімних засадах у фокус-групах із близько 15 респондентів і тривало по півтори години для кожної групи. Серед опитуваних, зі слів Ганни Мелеганич, проводили глибинні інтерв’ю, під час яких кожен міг висловити свою думку щодо того чи того питання.

«З боку університету ми займалися пошуком та добором респондентів, щоб забезпечити правильну вибірку, адже групи складалися з представників та представниць різних соціальних і вікових категорій обох статей. До нас, власне, тому й звернулися — бо ми велика державна установа, яка з першого ж дня війни активна у волонтерській діяльності, прийняла людей із зон бойових дій і щодня спілкується з усіма представниками згаданих фокус-груп — ВПО, активістами-волонтерами та містянами загалом».

Із результатами дослідження можна ознайомитися ТУТ.

Вікторія Кенідра для Медіацентру УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.