Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Професор УжНУ Михайло Савчин записав курс відеолекцій для платформи «Прометеус»

Зйомки лекцій з навчального курсу «Вступ до конституційного права» Медіацентр УжНУ розпочав ще восени і завершив буквально днями

0 722
Центр інновацій та розвитку Ужгородського національного університету в червні 2017 року уклав договір про співпрацю з ГО «Прометеус». Результатом спільної роботи має стати курс із п’яти відеолекцій, зйомки яких Медіацентр УжНУ розпочав ще восени і завершив буквально днями. Лектором було обрано доктора юридичних наук, професора Михайла Савчина, а за навчальний предмет узяли «Вступ до конституційного права».
Професор УжНУ Михайло Савчин записав курс відеолекцій для платформи «Прометеус»
Михайло Савчин

Після опрацювання матеріалу координатором ГО «Прометеус», відповідний онлайн-курс буде оприлюднений на платформі prometheus.org.ua. Саме таким чином, за умовами договору, виш почне впровадження концепції «змішаного навчання» у свою діяльність.

Провідний спеціаліст Центру інновацій та розвитку УжНУ Анатолій Головка розповів, що така співпраця між ГО «Прометеус» та українськими ВНЗ не є чимось новим. На платформі наявні курси лекторів із провідних університетів країни, до прикладу КНУ ім. Шевченка чи КПІ. Такі курси відеолекцій спрямовані не лише на студентів – вони стануть у пригоді людям різного віку й різного рівня підготовки, що дає змогу в будь-який момент розпочати пізнавати щось нове. До того ж після проходження курсу учаснику надається сертифікат, котрий підтверджує здобуті на ресурсі знання.

Варто зауважити, що Prometheus — український громадський проект масових відкритих онлайн-курсів, що функціонує з жовтня 2014 року й активно закликає до співпраці й інші університети, компанії чи організації, даючи можливість їм безоплатно розміщувати власні онлайн-проекти на своїй платформі.

Директор НДІ порівняльного публічного права та міжнародного права УжНУ, доктор юридичних наук, професор Михайло Савчин розповів, що під час добору матеріалу для свого курсу звертав увагу на висвітлення природи конституції загалом, організації влади та її ефективності, а також намагався подати конституційне право не як державне право.

Окрім того, що Михайло Васильович записав п’ять лекцій, він ще повинен подати супровідний матеріал до свого онлайн-курсу. Формат цього ще узгодять з представниками ГО «Прометеус», але лектор переконує: матеріалу є достатньо. Це тести, задачі, теми колоквіуму тощо. Після того, як курс «Вступу до конституційного права» оприлюднять і він буде доступним для ознайомлення, планують проведення форуму в онлайн-режимі, на якому учасники зможуть обмінятися думками, поставити запитання лектору.

– Це новий тренд у системі підготовки кадрів, системі здобуття освіти. Такі онлайн-курси дають змогу ознайомитися з матеріалом, закріпити знання практичними завданнями, відтак отримати сертифікат. Моя роль як лектора – вказати на джерела, де можна знайти інформацію, звернути увагу на ключові питання, а далі особа вже сама вирішує, чому приділяти більше уваги, як це пов’язано з її бажаннями, сферою життєдіяльності, – відгукується про такі інноваційні методи в освітній сфері Михайло Савчин.

Катерина Хижняк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.