Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В Ужгороді влаштували флешмоб на підтримку української мови як державної

У серпні до Верховної Ради України внесено законопроект про функціонування української мови на державному рівні

0 583
У День Незалежності в Ужгороді, на площі Театральній, Всеукраїнське об’єднання «Рух захисту української мови» та громадське товариство «Бойківщина ХХІ століття» організували акцію на підтримку української мови.

Школярі ЗОШ № 20 виклали з букв гасло «Українська мова – гарантія нашої незалежності!». Після флешмобу танцювальний колектив школи «Лідер-денс» продемонстрував глядачам танці «Любіть Україну!» та «Закарпатські забави». Нещодавно цей шкільний ансамбль (керівник – Наталія Фечо) став переможцем шостих Всесвітніх бойківських фестин. Учениця ЗОШ № 6 Дарина Лесів, переможниця різноманітних пісенних конкурсів, а капела виконала гімн України.

Голова Закарпатської організації Всеукраїнського об’єднання  «Рух захисту української мови» Ірина Гармасій розповідає, що метою діяльності організації, яка створена торік, є популяризація української мови у різноманітний спосіб. Як відомо, у серпні до Верховної Ради України внесено законопроект про функціонування української мови як державної, метою якого є зміцнення позицій рідної мови переважної частини населення України.

Іванка Когутич
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.