Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

З туризмознавцями УжНУ ділився досвідом радник міського голови Мукачева

Олександр Шершун докладно ознайомив молодь з туристичними потоками і сучасним станом турінфраструктури Закарпаття, основними рисами державного управління туристичною галуззю краю

0 89
Радник міського голови Мукачева з питань розвитку туристичної галузі міста, голова громадської організації «Асоціація фахівців туристичного супроводу Закарпаття», туризмознавець Олександр Шершун, котрий  є випускником Ужгородського університету, нещодавно влаштував для студентів спеціальності «Туризм і рекреація» факультету туризму та міжнародних комунікацій УжНУ гостьову міждисциплінарну лекцію.

З туризмознавцями УжНУ ділився досвідом радник міського голови МукачеваПан Олександр почав працювати на державній службі з 2016 року, тому його практичний досвід роботи в державних органах управління туристичною галуззю є особливо цінним для студентів спеціальності «Туризм і рекреація».

О. Шершун розвиває нові напрямки в туризмі Закарпаття, зокрема є одним із розробників тематичного туристичного маршруту місцями зйомок та згадок населених пунктів Мукачівської територіальної громади в кінофільмах. Також він автор проєкту «Соляний Шлях» у Хусті разом з Михайлом Штефаньом; а ще – ініціатор спільно з Миколою Вінаром наймасштабнішої зйомки відтворення атмосфери старого Мукачева 1920-1930 років – фотомобу «Retro Munkács» щодо популяризації Мукачева в туристичному та мистецькому напрямках.  А як не згадати його як одного з семи «аудіогідів», що провели 11 аудіомаршрутів селами, містами, горами та локальними бізнесами Закарпаття за проєктом «Пізнай Ужанську долину» (українською та англійською мовами для платформи Izi travel). Крім того, пан Олександр – один із ініціаторів розробки курсу «Мукачево – Європейська Школа Лідерства та Бізнесу»; розвивав фестивальний туризм, будучи герольдом (управителем турніру) на фестивалі «Срібний Татош» в одному з найкрасивіших закарпатських замків «Сент-Міклош» (Мукачівський район, смт Чинадієво). Ґрунтовні теоретичні знання в сфері туризму рідної області та великий практичний досвід Олександра викликали особливий інтерес у студентів факультету туризму та МК.

Студентам було цікаво ознайомитися з докладною характеристикою туристичних потоків і сучасним станом турінфраструктури Закарпаття, основними рисами державного управління туристичною галуззю Закарпаття, зокрема Мукачева, процесом категоризації готелів України та діяльністю Комісії з категоризації Державного агентства розвитку туризму України, необхідністю змін та доповнень до Закону України «Про туризм».

З туризмознавцями УжНУ ділився досвідом радник міського голови МукачеваРадник міського голови визначив і охарактеризував 4 основні проблеми розвитку туристичної галузі Мукачева, а саме: 1) промоція міста; 2) відвідуваність міста; 3) пропозиція; 4) адміністрування.

Окрім того, було виокремлено найголовніші проблеми управління туристичною галуззю, у тому числі в сфері законодавства, з погляду ГО «Асоціації фахівців туристичного супроводу Закарпаття», очолюваної гостьовим лектором.

Особливо цікавими стали детальні розповіді Олександра Шершуна про найголовніші заходи й методи популяризації туристичної галузі Мукачівщини, зокрема про формування туристичного іміджу міста, створення «туристично популяризаційного» мультфільму про Мукачево тощо.

Відповідаючи на запитання студентів, Олександр Шершун також розповів про інші області України, зокрема про Черкаську й Львівську.

Між ГО «Асоціація фахівців туристичного супроводу Закарпаття» та факультетом туризму та міжнародних комунікацій УжНУ було підписано договір про співпрацю для набуття студентами важливих практичних навичок роботи в туристичній галузі рідного краю.

Cтуденти факультету туризму та міжнародних комунікацій УжНУ вдячні Олександру Шершуну за здобуті знання щодо туристичної сфери не тільки Закарпатської області, а й України загалом.

За інформацією кандидата наук з державного управління
Руслани Кривенкової
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.