Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Книга Тетяни Літераті зібрала рекордну кількість відвідувачів акції «Письменник за прилавком»

Випускниця відділення журналістики УжНУ на передмиколайській акції в «Кобзарі» презентувала щойно видану книжку «Ужгород. Невигадані історії»

0 320
Книга Тетяни Літераті зібрала рекордну кількість відвідувачів акції «Письменник за прилавком»
Тетяна Літераті з Костянтином Куцовим
У переддень свята Миколая за прилавок ужгородської книгарні «Кобзар» стала випускниця філфаку УжНУ журналістка Тетяна Літераті із видавцем її книги «Ужгород. Невигадані історії» Віктором Браславцем.

Тетяна Літераті розповідає: «У книжці намагалася провести маршрут від будівлі до будівлі, тому читач ніби занурюється в атмосферу Ужгорода першої половини ХХ століття. Тоді Закарпаття входило до складу чотирьох різних держав, і кожна людина, яка жила в Ужгороді, що 10–20 років змінювала паспорт. Це цікаво, бо ще вчора ти засинав громадянином однієї держави, а сьогодні – іншої. Від цього змінювалося й життя мешканців, адже когось навіть могли посадити за ґрати. Давніша історія міста написана угорською, німецькою та латиною, і якщо угорською я володію, то з іншими мовами виникають проблеми – досліджувати цей пласт матеріалу складно». Як зізнається журналістка, просто під час акції знайшлися герої майбутньої публікації.

Книга Тетяни Літераті зібрала рекордну кількість відвідувачів акції «Письменник за прилавком»
В автографсесії – черга

Книга, без перебільшення, викликала неабиякий фурор серед ужгородців, адже публікації Тетяни в рамках проекту «Втрачений Ужгород» люблять і читають усі, кому цікава історія міста. За лічені хвилини книги розхапали як гарячі пиріжки. Охочих мати у власній бібліотеці «Невигадані історії» зібралося стільки, що в книгарні було ніде яблуку впасти – таке, як зізнаються тутешні продавці, на акції «Письменник за прилавком» – вперше. Більшість відвідувачів, на жаль, пішла з пустими руками, бо примірників просто на всіх не вистачило. Ті ж, кому пощастило стати власниками книги, на додачу отримали автограф авторки, а при бажанні – й фото.

А поки видавництво додруковує нові примірники, ужгородці вже висловлюють сподівання, що світ побачить іще не одна частина книжки. Тетяна ж каже: продовження книги цього і, можливо, навіть наступного року чекати не слід, однак із її слів зрозуміло, що воно планується.

Уже наступного тижня, обіцяють, в «Кобзарі» книжка з’явиться у вільному продажі.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.