Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На ФСНі влаштували спільний круглий стіл зі школярами

Молодь говорила про «Віхи української державності», присвятивши засідання 75-й річниці створення УПА

0 407
Як ми повідомляли, нещодавно в УжНУ відбувся загальноуніверситетський День відкритих дверей. Факультет суспільних наук також дав ужгородським школярам можливість ближче ознайомитися зі своєю діяльністю й навіть провести спільний круглий стіл.
На ФСНі влаштували спільний круглий стіл зі школярами
Володимир Гиря

На ФСН завітали учні 10–11 класів різних шкіл міста, котрі дістали змогу більше дізнатися про особливості підрозділу, різноманіття його спеціальностей. А їх є чимало: «Політологія», «Публічне управління та адміністрування», «Соціологія», «Соціальна робота», «Психологія», «Практична психологія», «Філософія». А незабаром до них додадуть ще одну – «Дошкільне навчання».

Школярів привітав заступник декана ФСНу Володимир Гиря та познайомив зі студентським керівництвом – головою студради підрозділу Владиславом Котигорошком та головою профкому Інгрід Мацко. Відтак дав їм змогу віч-на-віч поспілкуватися з гостями, аби ті з перших уст дізналися, яке ж насправді навчання та дозвілля на факультеті. Активісти розповіли, як проходять пари й практика на різних спеціальностях, повідали про традиційний фестиваль «Студентський смак», регулярні брейн-ринги та конференції, можливості працевлаштування, студентські свята. Також повідомили, що є бажання розвивати факультетську команду КВН, тож майбутні абітурієнти матимуть нагоду проявити себе й у цій сфері.

На ФСНі влаштували спільний круглий стіл зі школярами
Гості ФСНу
На ФСНі влаштували спільний круглий стіл зі школярами
Юрій Остапець

До потенційних студентів завітав і декан факультету суспільних наук Юрій Остапець, який докладніше пояснив про основні зміни у вступній кампанії. Показали присутнім і відеоролики про факультет, але зауважили: зміни тут відбуваються так часто, що інформацію оновлюється щороку, аби вона не втрачала актуальності.

Про те, чому варто зупинити свій вибір саме на цьому підрозділі УжНУ, розповідали завідувачі кафедр філософії Василь Левкулич та соціології і соціальної роботи Федір Шандор. Вони також радо запросили учнів після зустрічі заходити на відповідні кафедри й розпитувати про все, що їх цікавить вже конкретніше.

На завершення ФСНівці спільно з учнями Ужгородської спеціалізованої ЗОШ №2 влаштували круглий стіл на тему «Віхи української державності», присвячений 75-й річниці створення УПА.

На ФСНі влаштували спільний круглий стіл зі школярамиОдинадцятикласниці Яна Легеза та Дарина Кудрявцева представили аудиторії доповіді, що стосувалися історії створення та діяльності, кроків до незалежності ОУН-УПА. Студентство представили третьокурсниці Діана Роман та Крістіна Манзич із виступами на тему «Діяльність ОУН проти польського уряду» та «Соціальна база ОУН і УПА».

Наприкінці конференції Володимир Гиря подякував усім за активну участь і запропонував влаштовувати такі спільні заходи регулярно. А школярок-учасниць конференції нагородив особливими грамотами, спеціально розробленими на факультеті.

Катерина Хижняк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.