Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Незручні питання до професіоналів ставили в Закарпатській обласній бібліотеці

Серед спікерів – ведучий, фотограф, бариста, майстер тату, бібліотекарка, стоматолог та письменник

0 298
Чому весільні ведучі коштують дорого та скільки вони заробляють, чи складно фотографувати оголену натуру, у якому місці робити татуювання найбільш болісно – відповіді на ці та інші запитання мали нагоду почути відвідувачі заходу «10 незручних питань професіоналу», що 17 жовтня провели в Закарпатській обласній бібліотеці.
Незручні питання до професіоналів ставили в Закарпатській обласній бібліотеці

Максим Мощак
Максим Мощак

Серед спікерів – ведучий, фотограф, бариста, майстер тату, бібліотекарка, стоматолог та письменник. До кожного гостя модераторка заходу Неля Остапів мала низку питань, відповіді на які часом дивували чи викликали сміх. Крім того, відвідувачі заходу так само мали можливість поставити свої запитання.

От, приміром, ведучий Максим Мощак розповів про те, що дороговизна весільної індустрії Закарпаття пов’язана зі специфікою реґіону – в більшості областей відгуляти весілля обійдеться в рази дешевше, однак, поки люди готові стільки платити, ціни знижуватися не будуть. До речі, торкнувся він і теми оплати, адже попри те, що національна валюта – гривня, а живемо ми поряд із єврозоною, за більшість послуг оплату беруть чомусь у доларах – такого так само немає практично ніде в Україні.

Неля Остапів та Євген Оборевич
Неля Остапів та Євген Оборевич

І якщо основний робочий інструмент весільного ведучого (хай як це звучить) – рот, то фотографу доводиться робити значні матеріальні вкладення в техніку – відповідно й ціна послуг не може бути низькою. Фотограф Євген Оборевич розповів не лише про матеріальний бік та собівартість одного фото (а це, за його підрахунками, близько 2 гривень), а й про те, над якими проєктами йому було б цікаво попрацювати – приміром, відзняти весілля на смартфон.

Ірина Хільченко
Ірина Хільченко

А бариста Ірина Хільченко поділилася секретами смачної кави (ви пробували додавати у напій сіль?) та розповіла про кавову культуру в Ужгороді. Сама дівчина, до слова, випиває щодня до 12 філіжанок запашного напою!

Татуювальник Михайло Гержик радив не робити тату на місцях, де можуть з’являтися мозолі, адже в такому разі їхнє «життя» недовговічне. А ще розповідав про те, що тату не має вікових рамок – наймолодшому його клієнту було 14 років, а найстаршому, якого бачив, – 85!

Про стереотипи лікування зубів розповідав стоматолог Мирослав Гончарук-Хомин. Лікар поділився своїм досвідом роботи і з маленькими пацієнтами, і з дорослими. Приміром, стоматолог практикує індивідуальний підхід до малюків. Так, одного разу хлопчику, який цікавився динозаврами, Мирослав дарував іграшкову тварину за кожен вилікуваний зуб: «16 динозаврів – 16 пролікованих зубів», – каже лікар. Розповідав і про моду на золоті та срібні коронки, яка тривалий час була поширена і на Закарпатті. А ще зізнався: чоловіки бояться стоматологів більше, ніж жінки, а причина – високий больовий поріг жінок, тож вони є більш терплячими.

Банди Шолтес
Банди Шолтес

Про кількість прочитаних книжок, найдорожчу книгу в бібліотеці, книжкові тренди розповідала бібліотекарка Євгенія Напуда. Дівчина впевнена, що Закарпатська обласна бібліотека руйнує стереотипи й стає майданчиком для експериментів та цікавих заходів, і так – тут можна шуміти. А ще розкрила секрет: на роботі бібліотекарі НЕ читають. Говорила й про романтику бібліотечних буднів, адже на практиці траплялися не тільки побачення, а й навіть секс у бібліотеці.

Скандал, секс і смерть: правило трьох «С» не обов’язкове для успішної книги – про це та інше розповідав письменник Банди Шолтес. Він упевнений: хороша книжка та, в котрій хочеться перегорнути сторінку. Ділився й міркуваннями про те, що читають письменники: від художньої літератури до нон-фікшна та фантастики, адже з кожної книги можна щось почерпнути, аби не топтатися на місці. А ще зізнався: дратує, коли питають, що надихає.

А чим цікава ваша професія?

Ксенія Шокіна,
фото ЗОУНБ ім. Ф. Потушняка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.