Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Повна готовність! Для абітурієнтів починається найвідповідальніший момент

1 серпня з 10 години вступники розпочнуть реєструвати електронні кабінети, щоб із 13 серпня мати змогу подавати заяви до омріяних вишів на бажані спеціальності

0 525
Другий семестр став випробуванням у житті кожного випускника. Не було традиційних уроків, довгоочікуваних останнього дзвінка та випускного, і навіть важливе для кожного ЗНО зазнало певних змін. Вплинули карантинні обмеження і на вступну кампанію. 1 серпня з 10 години абітурієнти розпочнуть реєструвати електронні кабінети, щоб із 13 серпня мати змогу подавати заяви до омріяних вишів на бажані спеціальності. Зробити це можна буде в онлайн-режимі. Декого такий формат не лякає, інші ж трохи хвилюються, одні уже зробили свій вибір на користь певного фаху, а дехто ще вагається. Медіацентр дізнавався, чи готові до вступу потенційні «ужнівці» та які спеціальності приваблюють молодь.
Вікторія Ковач
Вікторія Ковач

Вікторія Ковач, випускниця Червонівської ЗОШ, що на Ужгородщині: «Хоч і умови складання ЗНО цьогоріч були дуже складними, минуло воно доволі-таки непогано. Звичайно, перед таким важливим кроком, як-от вступ до вишу, кожна людина хвилюється, вагається, чи правильний вибір зробила. І я не виняток, але сподіваюся, що все буде чудово. Подаватиму заяви в різні заклади, але вважаю, що УжНУ є одним із найкращих університетів, тому свої наступні кілька років бачу саме тут. Найбільше мені подобається спеціальність «Готельно-ресторанна справа» на факультеті туризму та міжнародних комунікацій, хоча також до вподоби медичний факультет. На мою думку, ці напрями найбільш перспективні в наш час».

Михайло Софілканич
Михайло Софілканич

Михайло Софілканич, випускник Сюртівської ЗОШ: «До вступу готовий не повністю, адже ще в процесі збору потрібного пакета документів, але однозначно не хвилююся, бо вже нічого не зміню – головне не наробити помилок при реєстрації. В УжНУ подавати заявки буду на факультети, які пов’язані з біологією. Біомедична інженерія в пріоритеті, але ще спробую і «Лікарську справу» та «Фармацію»: мені здається, цікаво знати, що і як відбувається з людиною, як працює її організм під час хвороби. Можливо, ще подаватиму заяви й на інші спеціальності, аби точно вступити на безкоштовне навчання».

Тетяна Фрінцко
Тетяна Фрінцко

Тетяна Фрінцко, випускниця Середнянської ЗОШ: «Я мріяла працювати в поліції, але поки що це бажання залишиться мрією. Проте не засмучуюся. Вирішила подавати заяви на спеціальності «Журналістика», «Психологія», «Політологія» та «Археологія» в УжНУ. У пріоритеті – «Журналістика». Цей фах в УжНУ опановує подруга, тож розповідає мені багато класних речей про навчання. Я теж зацікавилася, особливо створенням відео, роботою з фотографією тощо. Звичайно, що трохи хвилююся, чи зможу вступити чи ні, але загалом я в собі впевнена, тож мене вже переповнюються позитивні емоції. Хоч я і дуже хвилювалася щодо ЗНО, все пройшло чудово і тепер не можу дочекатися початку навчання».

Дмитро Поковба
Дмитро Поковба

Дмитро Поковба, випускник Ужгородської класичної гімназії: «На моє переконання, обираючи вищий заклад для дальшого навчання, кожен майбутній студент має зважити всі позитивні і негативні сторони вишу. З ряду причин, серед яких відносна близькість, добра репутація й викладацький колектив, у мене в пріоритетах три університети: Львівська політехніка, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича і, звичайно ж, Ужгородський національний університет. Подавати заяви буду в кожен з них, але який би не обрав врешті, буду радий, адже це чудові заклади, які дають справді якісну освіту.

Мені імпонує професія політолога, щоб мати змогу об’єктивно досліджувати суспільну сферу життя, що стосується політики. Це справді цікава річ — я був би не проти розуміти політику не тільки ту, що бачимо через екран телевізора, а й як науку. Власне, політологія мене й цікавить, саме туди намагатимусь вступити. З іншого боку, спеціальність хоч і престижна, та використати її важко у сучасному світі. Однак практика показує, що розумний фахівець завжди буде потрібен у будь-якій сфері.

Перед вступом не хвилююся зовсім — через це проходять усі. Є деяке відчуття чогось незнаного і незрозумілого, адже практика вступу в заклади такого рівня для нас, випускників, нова, проте я готовий до всього, що чекає попереду. Так чи так, я вже давно планував своє мойбутнє, – тепер відступати нікуди».

Валерія Логін
Валерія Логін

Валерія Логін, Ужгородська СЗОШ I–IIIст. № 2 з ПВОП: «Правду сказати, не надто хвилююся перед вступом. На сайті Міністерства освіти і науки нещодавно переглянула відеоролик про те, як створювати електронний кабінет, а згодом і подавати заяви. Тому вже знаю, як це все буде проходити. ЗНО склала всі добре, напевно, тому і легше все сприймати тепер. Для себе вже давно вирішила, що саме УжНУ – це той заклад, де хочу навчатися. Зізнаюся: навіть не планую подавати заяви до інших вишів.

Як на мене, бути студенткою Ужгородського університету неабияк престижно. Вважаю, що філологічний факультет – саме те місце, де зможу реалізуватися. Що ж до спеціальності, то мені припала до душі «Середня освіта. (Українська мова та література. Англійська мова)». Тобто в мене буде можливість поєднувати вдосконалення й української, і англійської мов. Можливо, звучатиме трохи дивно, але для мене підготовка до ЗНО стала способом життя. Тому після того, як усі іспити були складені, я почувалася якоюсь розгубленою, не знала, що робити далі. Усе ж вихід знайшла: читатиму книги й підтягуватиму англійську (точно не завадить). Попереду вступ, тож бажаю кожному успіху – хай пощастить опинитися на бюджетному місці там, де мріяли».

Вікторія Кенідра
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.